UPDATE – BERNADETT BALINT FACE FURORI LA EUROPENE: ARGINT LA DUBLU MIXT SI BRONZ LA DUBLU FETE!

by Sorin Haut

Bernadett Balint şi Nandor Ecseki au făcut o echipă de excepţie în proba de dublu mixt a Europenelor de tenis de masă de la Riva del Garda (Italia). La categoria juniori, perechea româno-maghiară s-a oprit abia în finală, cedând la mare luptă aurul continental. În semifinale, Balint şi Ecseki au trecut astăzi cu 3-1 la seturi (-10, 7, 7, 6) de tandemul turc Gunduz – Uzel, iar în această seară au cedat dramatic, în marea finală, în faţa croaţilor Rakovac şi Pucar. Balint şi partenerul său de joc au condus cu 2-0 la seturi, dar au pierdut următoarele trei acte, la 10 în „decisiv”, scor final 2-3 (9, 9, -8, -9, -10)!

La două mingi distanţă de aur

La doar două mingi distanţă de aurul european, perechea româno-maghiară cucereşte medalia de argint, oricum un rezultat excelent. Bernadett Balint merită aprecieri deosebite şi pentru parcursul incredibil de astăzi, cu şase meciuri jucate la intensitate maximă, câte două la simplu şi dublu fete şi două la dublu mixt. La simplu, Balint a trecut în optimi cu 4-0 la seturi (7, 7, 8, 7) de rusoaica Elizaveta Khlyzova, apoi cedând dramatic în sferturi în faţa nemţoaicei Chantal Mantz, care a învins-o şi în semifinala din proba echipelor. Balint a condus cu 2-0 şi 3-2, dar a pierdut în final cu 3-4 la seturi (6, 9, -9, -7, 7, -5, -8)!

Medalie şi alături de israelianca Trosman

Jucătoarea de la CSM Arad ratează astfel o mare şansă, de a fi medaliată în toate cele patru probe ale Campionatelor Europene. Asta pentru că la dublu fete şi-a asigurat deja o medalie. Eleva lui Cristian Dodean face pereche cu israelianca Nicole Trosman, cele două câştigând cu 3-1 (-8, 6, 9, 8) disputa din optimi cu poloneze Falarz şi Knyszewska şi cu 3-0 (5, 8, 6) meciul din sferturi cu cehoaicele Stefcova şi Mynarova.

De trei ori podium european

Urmează semifinala de mâine, ora 11:40 (ora României), împotriva perechii croato-poloneze Rakovac-Bajor. Indiferent de rezultat, Bernadett Balint este triplă medaliată de junioare la Europene, performanţă de top pentru tenisul de masă arădean.

UPDATE: Bernadett Balint şi Nicole Trosman au cedat astăzi, în semifinala probei de dublu, în faţa perechii croato-poloneze Rakovac – Bajor. Adversarele s-au impus cu 3-2  (3, -9, -11, 6, 2), la capătul unui nou meci foarte disputat, în care Balint şi colega sa au condus cu 2-1 la seturi, dar la final au fost nevoite să se mulţumească cu medalia de bronz. Final de juniorat încununat cu trei medalii pentru Bernadett Balint, care încheie în stil mare Europenele.

Foto: Johannes Gohlke

 

Facebook Comments