UPDATE: BERNADETT BALINT A CUCERIT BRONZUL EUROPEAN, ALATURI DE ECHIPA ROMANIEI

by Sorin Haut

Parcurs excelent al reprezentativei de tenis de masă a României la Campionatele Europene de cadeţi şi juniori din Italia, de la Riva del Garda. După cele trei victorii din grupă, micile „tricolore” au repurtat alte două succese clare, 3-0 cu Spania, aseară, în optimi şi 3-0 cu Slovenia, astăzi, în sferturile de finală, astfel că naţionala de junioare a României s-a calificat în semifinalele probei pe echipe fără să cunoască înfrângerea. Jucătoarea de la CSM Arad şi lider al echipei noastre, Bernadett Balint, a contribuit cu câte o victorie în meciurile din optimi şi sferturi, la fel ca şi colegele sale, Diana Lupu şi Andreea Clapa. Favorite 4, româncele au asigurată medalia de bronz, dar o pot transforma în una şi mai strălucitoare dacă câştigă semifinala cu principala favorită, Germania, programată în această seară, de la ora 20 (ora României).

Misiune grea în semifinala cu Germania

Nemţoaicele au trecut la fel de uşor în sferturi, scor 3-0, de Estonia. „Fetele au avut un parcurs foarte bun până acum şi şi-au asigurat deja medalia, cea de bronz. În semifinale au de înfruntat favorita 1, Germania, naţională redutabilă, dar nu de neînvins. Am încredere în naţionala României, ar fi frumos să prind şi eu finala”, ne-a declarat antrenorul secund al României, Cristian Dodean, care pleacă mâine dimineaţă spre Italia, pentru a fi alături de Bernadett Balint în probele de simplu, dublu fete şi dublu mixt.

UPDATE: Nemţoaicele le-au stopat drumul spre finală

În semifinale, România a cedat în această seară, scor 1-3, în faţa puternicei reprezentative a Germaniei, favorita 1 a competiţiei. Diana Lupu a câştigat într-o manieră clară primul meci, 3-0 cu Chantal Mantz, iar fetele noastre erau la doar doi paşi de ultimul act. Nina Mittelham s-a impus cu 3-0 (9, 11, 8) în faţa lui Bernadett Balint, iar Alena Lemmer le-a adus pe nemţoaice în avantaj, după 3-1 cu Andreea Clapa. Din păcate, Balint nu a putut restabili egalitatea şi împinge semifinala în decisiv, fiind învinsă cu 3-2 de Chantal Mantz. Jucătoarea de la CSM Arad a revenit de la 0-2 la seturi (-8, -4, 7, 8), a condus cu 8-7 în setul decisiv, dar a cedat dramatic pe final, 9-11. România rămâne cu medalia de bronz, obiectiv îndeplinit pentru junioare.

Facebook Comments