Bergodi îl laudă pe Rednic, dar nu concepe să rateze victoria: „Trebuie să câștigăm tot!”

by Sorin Haut

Rapid și UTA se înfruntă în această seară, de la ora 21, în etapa intermediară a SuperLigii, a 28-a. Giuleștenii se luptă la titlu și vor să uite de eșecul de la Iași cu un succes împotriva arădenilor. De cealaltă parte, de la acel 0-4 cu FCSB, de pe 22 ianuarie, UTA a marcat în fiecare meci din SuperLigă și a obținut 13 puncte din 15 posibile. În tur, cele două echipe au remizat (2-2) la Oradea, după reușitele semnate Pop (19) și Luckassen (75), respectiv Funsho (12 și 45). Cristiano Bergodi se va afla față în față chiar cu ultimul antrenor care a adus titlul în Giulești, în urmă cu 21 de ani. „Mircea Rednic e un mare antrenor care a făcut ceva deosebit la Rapid. De fapt, pe unde a fost a făcut treabă bună, e simpatic, glumeț, îmi plac astfel de persoane. E un antrenor bun, cu experiență mai mare decât mine, dar suntem apropiați ca vârstă și vedem ce va fi…Nu cine va fi mai bun, pentru că joacă Rapid cu UTA, și nu Mircea cu mine. Dar, consider că Mircea Rednic este unul dintre cei mai buni antrenori din ultimii 20 de ani din România”, a spus tehnicianul italian al giuleștenilor.

Bergodi: Întâlnim o echipă antrenată bine, UTA e pe val

Bergodi crede că perspectiva play-off-ului o face și mai periculoasă pe UTA. „Se vorbește despre UTA în play-off și va fi un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă antrenată bine, de un antrenor mare și care e pe val, în ultimele cinci meciuri a câștigat patru. Ei sunt pe val, noi cu moralul așa și așa, dar suntem pregătiți, nu căutăm alibiuri. Este un meci foarte important pentru noi, venim după o înfrângere la Iași. Este un meci de fotbal, vorbesc cu băieții ca să le dau încredere. Am lucrat bine două zile și sper să arătăm bine cu UTA, e un test important. Am analizat echipa lor, dar noi vrem să câștigăm partida, sunt trei puncte foarte importante. Ei joacă bine, joacă un fotbal foarte simplu, cu posesie, nu se complică, toți jucătorii știu ceea ce trebuie să facă. Nu trebuie să pierdem nici un punct, pentru că am pierdut la Iași. Trebuie să încercăm să câștigăm tot, pentru a micșora distanța față de primul loc”, a adăugat „principalul” Rapidului la conferința de presă.

Albu și Borza nu intră în calcule, dar pot reveni etapa viitoare

Cristiano Bergodi a confirmat absențele lui Alexandru Albu și Andrei Borza, cei doi fotbaliști excluși din lot de club pentru că au ieșit într-un club din Iași, nerespectând programul echipei. Ambii se antrenează cu echipa a doua la începutul acestei săptămâni, dar ar putea reveni în lot de etapa viitoare. „Am avut o discuție cu Albu și Borza, au înțeles foarte bine că au greșit. Nu trebuie să îi tratăm ca pe niște interlopi sau ceva de genul acesta. Vom vedea în zilele următoare ce se întâmplă. Eu sunt o persoană care înțelege, pentru că am făcut și eu greșeli în trecut ca jucător. Erau foarte dezamăgiți și mi-au cerut iertare. Au luat oricum o amendă pentru că așa este normal. Eu iert pe oricine, pentru că așa este corect. Vor învăța din greșeli și așa vor crește și mai repede. Nu le putem da în cap, nu există așa ceva. Sunt supărați și le este rușine și de mine și de colegii lor pentru ce-au făcut. Nu aveau voie să facă asta după acest meci. Au venit și suporterii la Iași, au plecat supărați. Suntem oameni cu inimă, nu suntem roboți”, a mai punctat italianul.

Facebook Comments