Berea băută moderat, o sursă de antioxidanți

by Cristian Dobre

Vitaminele, mineralele si nutrientii din fructele si legumele de sezon reprezinta „un combustibil” extrem de necesar organismului, mentinerea unei alimentatii echilibrate, din care sa nu lipseasca antioxidantii, fiind alegerea perfecta pentru finalul de primavara si pregatirea pentru intampinarea anotimpului cald, afirma specialistii in nutritie.

„Cand vorbim despre un stil de viata sanatos, alimentatia echilibrata are un rol esential, deoarece astfel ne putem asigura energia necesara ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentatie sa reusim sa asiguram organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanti care poate fi obtinut atat din fructe si legume, cat si din bauturi preparate din ingrediente naturale. Berea este o astfel de bautura, care contine antioxidanti naturali, proveniti in special din hamei, cel care are si rol de conservant natural al acesteia, dar si din orz”, spune dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, citata intr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, datorita continutului de malt si hamei, berea consumata moderat (330 ml/zi pentru femei si 660 ml/zi pentru barbati) poate fi considerata inclusiv o sursa de antioxidanti. Totodata, drojdia asigura proteine si aminoacizi esentiali, precum si numeroase vitamine si minerale. Fiind o bautura slab alcoolizata, berea poate fi inclusa in dieta unei persoane care doreste sa isi mentina silueta, mai ales la inceput de vara. De asemenea, morcovul, ciresele si capsunele contin puternici antioxidanti naturali.

Fiind una dintre cele mai consumate si mai populare legume, morcovul este denumit si alimentul minune, deoarece contine un adevarat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B si vitamina C), minerale (calciu, magneziu si potasiu) si fibre. Sursa nutritionala importanta pentru functionarea optima a organismului, morcovul contribuie si la mentinerea siluetei, atat de ravnita inainte de inceputul verii, ca urmare a continutului sau extrem de mic de calorii.

Betacarotenul, antioxidantul din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, care ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi. Mai mult decat atat, continutul de antioxidanti din morcov poate contribui la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Surse bogate in fibre, antioxidanti si vitamine, capsunele si ciresele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes in alimentatia zilnica, avand beneficii numeroase pentru organism. Capsunele sunt extrem de bogate in antioxidanti, astfel ca sunt aliati de nadejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments