Benzina se scumpește la început de weekend

by Andreea Radu

Prețul carburanților în România, 1 martie 2024. Benzina se scumpește la început de weekend. Cea mai ieftină benzină standard costă vineri 7,11 lei se găsește la mai multe stații Lukoil. Luni, prețul unui litru de benzină costa 7,08 lei și a stagnat pe parcursul săptămânii. La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 7,12 şi 7,27 lei.
Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,63 lei la 7,92 lei, de asemenea în creştere. Prețul minim pentru motorină standard, în București, este vineri de 7,52 lei şi se găseşte la o staţie Socar din str. Vasile Lascăr, nr. 141 A. Motorina stagnează la acest preț de luni, 26 februarie. Preţul maxim poate ajunge la 7,65 lei.
Prețul pentru motorină premium este între 7,90 lei litrul şi 8,16 lei, de asemenea în creştere.
Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă, scrie antena3.ro.
Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Facebook Comments