Beneficiile uleiului din sâmburi de prune

by Cristian Dobre

Uleiul din sâmburi de prune, ingredientul-minune pentru un ten perfect

Cine nu-și dorește un ten frumos și sănătos? Uleiul (de măsline, de cocos, de argan etc.) a fost mereu un ingredient utilizat de femeile din lumea întreagă pentru a-și îngriji pielea, dar și părul. Uleiul din sâmburi de prune, despre care vei afla mai multe în rândurile de mai jos, a apărut cu sute de ani în urmă în vestul Asiei, ca ingredient folosit pentru înfrumusețarea tenului. În prezent, acest ulei fabricat prin presare la rece câștigă teren în fața altor potențatori de frumusețe, datorită antioxidanților din compoziție, a vitaminelor și a acizilor grași care aduc multe beneficii tenului.

Uleiul din sâmburi de prune este un tip de ulei presat la rece, extras, după cum îi spune și numele, din sâmburii unui soi de prune numit French Ente. Se pare că acest ulei este de opt ori mai puternic decât cel de argan și de șase ori mai puternic decât cel de marula când vine vorba de a proteja pielea și părul de radicalii liberi.

Care sunt beneficiile uleiului din sâmburi de prune

Uleiul din sâmburi de prune conține 13 tipuri de acizi grași Omega-3, vitamina A și vitamina E, care hidratează pielea uscată, părul și unghiile mai bine decât alte remedii. De asemenea, acest ulei are proprietăți antiinflamatoare care ajută la reducerea iritațiilor, a petelor închise la culoare, a pungilor și a cercurilor negre de sub ochi, a ridurilor și la îmbunătățirea aspectului pielii aspre.

Multe persoane suferă din cauza eczemelor și a psoriazisului, iar uleiul din sâmburi de prune pare să fie de folos în controlul acestor afecțiuni. În plus, acest ulei este non-comedogenic și hipoalergenic, ceea ce îl face util și pentru persoanele care în general nu ar folosi ulei pentru îngrijirea tenului din cauza predispoziției la acnee sau la alergii. Se absoarbe repede în piele, fără a conferi un aspect uleios.

Cum se folosește uleiul din sâmburi de prune

Pentru a combate problemele pielii, se recomandă ca o picătură sau două din acest ulei să se amestece în cantitatea necesară unei utilizări din crema de față sau loțiunea de corp. Pentru a trata buzele crăpate, acestea se vor exfolia mai întâi cu câteva granule de zahăr sau cu un prosop, apoi se va aplica pe ele o picătură de ulei de prune, pentru hidratare și catifelare.

Pentru a proteja părul de efectul nociv al soarelui și al surselor de căldură folosite pentru a-l usca sau aranja (foehn, placă etc.), uleiul se va utiliza după spălare. Cât părul este încă ud, se pun în palme câteva picături de ulei din sâmburi de pune și se masează ușor pe toată lungimea, iar după ce părul s-a uscat, uleiul se aplică din nou, însă doar pe vârfuri. Pentru hidratarea cuticulelor, uleiul se folosește ca atare, masând bine în piele câteva picături.

Cum poți avea un ten de invidiat

  • Spală-ți fața dimineața și seara (precum și după ce faci sport) cu apă rece.
  • Când ieși din casă, folosește pentru față o cremă cu factor de protecție solară. Pe lângă faptul că previne cancerul de piele, aceasta contribuie la încetinirea îmbătrânirii tenului cauzată de ultraviolete.
  • Demachiază-te în fiecare seară înainte de culcare. Oricât de somn ți-ar fi, nu te culca fără să îți dai jos machiajul. Chiar dacă nu obișnuiești să te machiezi, tenul adună impurități de-a lungul zilei, așa că e bine să îl cureți fie pur și simplu prin spălarea cu apă de la robinet, fie prin folosirea unui disc demachiant îmbibat în apă micelară.
  • O dată pe săptămână, aplică-ți o mască preparată în casă, fie din ou și miere, fie din felii de fructe sau legume (roșii, castraveți, piersici), fie din argilă amestecată cu apă de la robinet sau cu diverse uleiuri, în funcție de specificul tenului tău.
  • Bea cel puțin 8 pahare cu apă zilnic și vei vedea diferența în oglindă.
  • Consumă fructe și legume proaspete pentru a-ți face plinul de vitamine și antioxidanți. Nu uita de peștele gras (hering, ton, somon etc.) și de uleiul de măsline, și ei aliați din interior ai pielii sănătoase.
  • Mai ales dacă ai un ten cu tendințe acneice, evită sau consumă cât mai rar produse de fast-food, alimente prăjite, grăsimi animale și lactate prea grase.
  • Evită fumatul.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments