Beneficiile uleiului de migdale

by Cristian Dobre

7 utilizări ale uleiului de migdale. Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai cunoscute și folosite uleiuri. Se găseste în majoritatea cremelor hrănitoare pentru corp și față. Are multe proprietăți. Poate fi folosit pentru frumusețea pielii și a părului, dar și în dieta. Uleiul de migdale dulci are calități antioxidante, antirid, anti-vergeturi și este bogat în vitaminele E, A și D, acid linoleic și oleic.

Pentru uz intern, este bogat în acizi folici, potasiu, grăsimi saturate și proteine. Ajută la controlul tensiunii arteriale și al sistemului nervos, datorită prezenței omega-3.

Având în vedere prețul său și faptul că se găsește cu ușurință în toate supermarketurile, acesta poate fi utilizat în multe situații. Va trebui doar să citiți eticheta și să vă asigurați că este pur și că provine din presarea la rece a migdalelor. Să descoperim cele 7 utilizări ale uleiului de migdale.

1) Sarcina

Una dintre virtutile uleiului de migdale este aceea de a fi un agent de vindecare eficient, datorită prezenței vitaminei E. În timpul sarcinii, dacă este masat pe puncte critice, cum ar fi sânul, burta și brațele, previne vergeturile inestetice. Dar va trebui să îl aplicați zilnic pentru ca acesta să fie într-adevăr eficient.

2) 7 utilizări ale uleiului de migdale. Dus hidratant

Acesta este un truc magic pe care ar trebui să încercați. După duș, dar când pielea este încă umedă, masează-ți corpul cu ulei de migdale. Apoi uscați cu un prosop sau, dacă este cald, lăsați pielea să se usuce. Pielea ta va fi foarte moale de la primele aplicații.

3) Efect de satin

Când ești pe cale să ieși, pune ulei de migdale pe piele, de exemplu pe picioare, dacă ai pantaloni scurți sau pe brațe. Pielea ta va deveni strălucitoare, precum pielea manechinelor.

4) După îndepărtarea părului

Cu puțin ulei de migdale, ceara dupa epilare va dispărea imediat. Doar masează-te cu acest ulei.

 5) Curățarea feței

Această tehnică vă va surprinde. Puteți îndepărta punctele negre și impuritățile de pe piele, fără a merge la estetician. Doar masează-ți pielea cu ulei de migdale. Aplicați-l pe piele, făcând mișcări circulare, pe zonele cele mai critice: bărbie, frunte, nas și obraji. Vei simți impuritățile indepartate. La sfârșitul masajului, clătiți și aplicați crema obișnuită, pielea dvs. va fi netedă ca pielea bebelușului.

6) 7 utilizări ale uleiului de migdale. Copii și nou-născuți

Ai un copil? Il puteți masa cu ulei de migdale, care este minunat. În plus, este perfect împotriva erupțiilor scutecului, eczemelor, varicelelor și erupțiilor pojarului.

7) Pe unghii

Ai unghiile fragile care se rup? În loc să cheltuiți bani pentru fortificarea lacurilor, puteți avea un efect surprinzător și cu siguranță mai bun dacă vă masati constant unghiile în fiecare seară, insistând pe bază, cu ulei de migdale și ulei de ricin.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments