Beneficiile sării de Himalaya

by Cristian Dobre

Sarea Himalaya este una dintre cele mai pure săruri, datând de aproximativ 250 de milioane de ani, când oceanul a acoperit cea mai mare parte a pământului. Când marea a dispărut, au avut loc mișcări tectonice puternice, dând naștere la masivele din Himalaya care, în mișcarea lor, au determinat creșterea sării. Acesta este astăzi la o adâncime care variază de la 400 la 700 de metri.

Ea își datorează calitatea excepțională, în special faptul că a fost păstrată, în sânul pământului, de toate efectele nocive ale poluării și deversărilor toxice. Bogată în oligoelemente (peste 80 de ani), în special fier, calciu și potasiu, această sare permite o bună regenerare a sângelui. Datorită structurii extrem de cristaline a acestei sări, aceste elemente și minerale pot fi asimilate direct de celulele organismului.

Când utilizați această sare, consumați semnificativ mai puțin sodiu pe porție decât sarea de masă obișnuită, deoarece este mai puțin rafinata, iar boabele sunt mai mari. Drept urmare, sarea din Himalaya are mai puțină sare pe porție, deoarece fulgii sau cristalele ocupă mai puțin spațiu decât sarea de masă, care este puternic prelucrată. Pe de altă parte, datorită structurii sale celulare, această sare stochează energie vibrațională. Mineralele din această sare există sub formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici pentru ca celulele să le absoarbă cu ușurință.

Care sunt exact avantajele sale?

Sarea va restabili echilibrul acido-bazic (PH-ul sanguin) și va acționa dramatic asupra disconfortului cauzat de refluxul gastric cronic. Puternic detoxifiant (proprietate verificată prin analize urinare), dizolvă sau demontează toxinele, deșeurile și substanțele nocive prezente în organism. În special, elimină metalele grele (mercur, plumb). Pe termen lung, utilizarea apei sărate cu sare de Himalaya are o acțiune benefică în condiții precum osteoartrită, artrită, reumatism deformant și calculi biliari, deoarece ajută organismul pentru a descompune depozitele și a le elimina. Procedând astfel, stimulează și reglează tranzitul intestinal, deoarece reacția intestinului este imediată și constituie un semn complet normal al acțiunii sale.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments