Beneficiile pentru sănătate ale rădăcinii de Astragalus

by Dana B.

Astragalus, in mod special, este planta care ne ajuta sa ne pastram forta, vitalitatea, acea scanteie a focului interior, a tineretii. Fiind plina de flavonoizi, saponine, aminoacizi, polizaharide si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu, zinc si potasiu, Astragalus este planta cu extraordinare proprietati antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare, antistres, analgezice, antioxidante, vasodilatatoare, vindecatoare si antitumorale. Sunt cunoscute si studiate peste 2000 de specii, dar deocamdata doar doua sunt folosite in scop terapeutic si medicinal; radacina lemnoasa este singura care se utilizeaza.

Antiinflamatoare – datorita inflamatiilor, organismul cedeaza in fata numeroaselor boli; ca urmare, Astragalus este recomandat in boli si afectiuni diverse – de la vindecarea ranilor, pana la artrite, boli cardiace, renale si diabet.

Stimuleaza sistemul imunitar – acesta este, se pare, principalul beneficiu cunoscut si motivul pentru care plata a devenit vedeta  in medicina traditionala chineza. De la simple raceli sau gripe grave pana la boli autoimune, Astragalus are reusite remarcabile.

Protejeaza sistemul cardiovascular si reduce tensiunea arteriala – flavonoizii sunt cei care contribuie la aceasta protectie, datorita lor si a actiunii lor antioxidante, placa nu se mai acumulaeaza pe artere, iar riscul de infarct este redus. Antiimbatranire – diminueaza stresul oxidativ la nivel celular, previne degradarea colagenului, iar polizaharidele imbunatatesc functionarea creierului. Previne dezvoltarea tumorilor si le incetineste evolutia – in ultimii ani s-au obtinut rezultate extrem de promitatoare in urma studiilor facute pe bolnavii de cancer si a efectelor chimioterapiei.
Cercetatorii occidentali sunt convinsi insa ca exista mult mai multe beneficii decat cele descrise mai sus… si ca planta poate fi cu adevarat un panaceu universal.

Inaintarea in varsta nu va mai fi atat de plina de probleme daca vom avea grija, inca din tinerete, ca obiceiurile noastre alimentare, miscare, somn si relaxare sa fie cat mai corecte, daca invatam mereu sa ascultam mesajele corpului nostru si sa luam masuri imediate de la primul semn. Pentru ca intotdeauna a preveni este mult mai usor decat a vindeca!

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments