Beneficiile mersului pe bicicletă

by Adrian Topor

Mersul pe bicicletă este sănătos și înlocuiește cu mult succes mersul cu mașina sau cu autobuzul. 

Atunci când mergi pe bicicletă, cel mai mult îți folosești picioarele, iar acest sport ți le sculptează frumos. Mai ales dacă stai mult timp pe scaun, la birou, este important să faci exerciții cu picioarele, astfel nu le vei mai simți obosite, grele și dureroase la finalul zilei.

Posterior tonifiat

Odată cu picioarele și posteriorul tău se tonifiază în timp ce mergi pe bicicletă. Astfel, după doar câteva drumuri pe două roți, te vei simți și vei arăta mai bine.

Ajungi mai repede la destinație

Grație bicicletei nu mai rămâi prinsă în trafic, în spatele mașinilor, în căldura toropitoare a orelor de vârf. Cu bicicleta poți merge și pe trotuar și pe stradă – indicat mai ales pe pistele special amenajate – și nu ai cum să te blochezi în trafic. Deci ajungi mai repede la destinația ta!

Poți purta și fustă

Nu e nevoie să porți numai pantaloni pe bicicletă, ci cadrul bicicletelor pentru femei este mult mai permisiv, astfel că poți îmbrăca și o fustă midi sau până la genunchi, ori o rochie cu print floral, de vară.

Cardio, pentru întreg corpul

Atunci când mergi repede pe bicicletă – deci depui efort – inima începe să-ți bată mai repede. Sângele circulă mai repede și întreg organismul tău se oxigenează mai bine. În plus, efortul nu este doar pentru inimă, ci la nivelul întregului corp, astfel poți să și slăbești doar mergând la serviciu pe două roți.

Ești eco-friendly

Nu crezi că deja sunt destule mașini ca să mai fie nevoie de încă una, 10, 100? Natura nu are decât să-ți mulțumească pentru că mergi pe bicicletă!

Scapi de celulită

Pentru că îți lucrezi coapsele foarte bine când mergi pe bicicletă, asta înseamnă și îndepărtarea celulitei inestetice. Desigur, sportul trebuie făcut în mod regulat și constant.

Este cel mai ieftin mod de transport

Benzina și motorina oricum s-au scumpit, biletele de transport în comun nu sunt cele mai ieftine și, mai ales acum, dacă vrei să economisești câte puțin, atunci bicicleta este cea mai bună alegere.

Te bucuri de vremea frumoasă

Nu stai prinsă într-un autobuz aglomerat sau un tramvai încins, ba chiar te bucuri de razele solare de dimineață, atunci când pleci la serviciu. Vremea frumoasă este un dar și ar trebui să ne bucurăm cu toții de el.

Nu faci riduri

Știai că de câte ori te încrunți, atunci când prinzi a doua sau a treia oară același semafor din cauza traficului aglomerat, ridurile se adâncesc? Pentru că pe bicicletă nu te confrunți cu aceeași problemă, ridurile nu se mai adâncesc. În plus, mișcarea oxigenează și circulația periferică este îmbunătățită, astfel că pielea ta va fi strălucitoare și frumoasă.

Dormi mai bine

Statisticile arată că 30% din cazurile de insomnie sunt cauzate de sedentarism! Orice exercițiu fizic te poate ajuta să dormi mai bine, iar cel pe bicicletă este chiar recomandat de specialiștii care au făcut aceste descoperiri.

Viață sexuală mai bună

Datorită îmbunătățirii circulației sângelui în timpul mersului pe bicicletă, și viața ta sexuală se va îmbunătăți simțitor. Te vei simți mai plină de energie, iar apetitul sexual crește în același timp.

Nu simți căldura toridă

Pentru că nu stai pe loc în soare, ci mergi, nu vei simți decât răcoare și mai puțin căldura toridă a zilelor caniculare. Ai numai motive să mergi pe bicicletă!

 

Sursa: avantaje.ro

Facebook Comments