Beneficiile infuziei de rozmarin

by Cristian Dobre

Ceaiurile de rozmarin ar fi eficiente pentru a trăi mai mult timp într-o stare bună de sănătate? Cercetătorii de la Universitatea din California lucreaza la un studiu pentru a stabili beneficiile rozmarinului.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din California vor efectua un studiu cu oameni de știință de la Universitatea din Roma La Sapienza (Italia) pentru a studia 300 de locuitori ai satului Acciaroli din Italia, care are cei mai multi centenari. Pe lângă faptul că trăiește foarte mult timp, populația acestui sat a fost întotdeauna cunoscută pentru o rată scăzută a bolilor cardiovasculare și a bolii Alzheimer.

Infuzia de rozmarin asigura o viață lunga

Acești locuitori au avut întotdeauna o dietă mediteraneană bogată în ceai de rozmarin și drumeții lungi în natura abruptă.

„Scopul acestui studiu pe termen lung este de a afla de ce acest grup de 300 de oameni trăiesc atât de mult, făcând un test ADN complet și analizând obiceiurile de viață precum dieta și exercițiile fizice”, a spus Alan. Maisel, cercetător din San Diego și profesor de medicină la Sectia de Medicină Cardiovasculară. „Rezultatele studiului longevității acestui grup ar putea fi aplicate în toată lumea”.

Pentru studiu, oamenii de știință vor colecta probe de sânge și vor distribui chestionare celor 300 de participanți în următoarele șase luni.

Studiul va include, de asemenea, teste pentru a examina metabolismul, genomul, disfuncțiile cognitive și biomarkerii proteici pentru riscul bolilor de inimă, boala Alzheimer, boli de rinichi și cancerului.

„Acest proiect nu va ajuta să înțelem unele dintre secretele îmbătrânirii sănătoase, dar va construi legături mai strânse cu cercetătorii din întreaga lume, ceea ce va duce la îmbunătățirea îngrijirii clinice la populația noastră îmbătrânită”, a încheiat Salvatore DiSomma, cercetător italian și profesor de medicină de urgență la Universitatea din Roma.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments