Beneficiile consumului de apă alcalină

by Dana B.
Se vorbeste in ultima vreme tot mai mult despre beneficiile apei alcaline. Aceasta moda a explodat printre vedetele de la Hollywood in urma cu cativa ani si s-a raspandit rapid in toata lumea, creand o adevarata industrie a alimentatiei alcaline.
Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii mentioneaza in primul rand ca nu exista efecte negative pentru sanatate daca se consuma apa cu un pH intre 5,0 si 8,5. In acest sens, Patronatul Apelor Minerale, APEMIN ne asigura ca toate apele minerale imbuteliate in Romania se inscriu in acest interval.
Se afirma ca dieta alcalina ajuta la pastrarea pH-ul usor alcalin al organismului si in mod special al sangelui. Acest lucru este in mare parte fals. In realitate, aproape nimic din ce mancam nu va avea un efect asupra pH-ului sangelui. Organismul nostru lucreaza ca acesta sa ramana constant. O dieta alcalina sau acida se va materializa in primul rand in schimbarea pH-ului urinei si nesemnicativ al sangelui.
Se mai spune ca mancarea si apa alcalina pot evita aparitia unor boli precum artrita, cancerul de colon, pietrelor la rinichi, diabetului de tip 2 si ca faciliteaza functionarea inimii si a creierului.
Nu exista insa pana acum studii stiintifice clinice sau statistici concludente care sa demonstreze fara dubii acest lucru.
Sursa: sanatatea.bzi.ro
Facebook Comments