Belgia trece de Anglia şi câştigă grupa de la Mondial

by Sorin Haut

Selecţionata Columbiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Senegalului cu scorul de 1-0 (0-0), la Samara, în ultimul lor meci din grupa H, iar africanii au părăsit competiţia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Yerry Mina (74), fundaşul echipei FC Barcelona.

Polonia, care era deja eliminată, a învins cu scorul de 1-0 (0-0), Japonia. Fundaşul Jan Bednarek a reuşit, în minutul 59, singurul gol al unuia dintre cele mai slabe meciuri de la turneul final.

Columbia, care a învins joi Senegalul cu 1-0, a câştigat grupa, cu 6 puncte, iar Japonia merge şi ea în optimi, datorită criteriului fair-play. Niponii au avut cu două cartonaşe galbene mai puţine decât Senegal, în condiţiile egalităţii perfecte între cele două formaţii.

Selecţionata Belgiei a învins echipa Angliei cu scorul de 1-0 (0-0), la Kaliningrad, şi a câştigat grupa G a Cupei Mondiale. Belgia s-a impus prin golul marcat de Adnan Januzaj (51) şi va juca în optimi cu Japonia, formaţie clasată pe locul secund în Grupa H.

Anglia a terminat pe locul secund în Grupa G şi va înfrunta în optimi Columbia, câştigătoarea grupei H.

În aceeaşi grupă H, selecţionata Tunisiei a învins reprezentativa statului Panama cu scorul de 2-1 (0-1), pe Mordovia Arena din Saransk.

Tunisia a reuşit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Fakhreddine Ben Youssef (51) şi Wahbi Khazri (66), după ce panamezii au deschis scorul prin autogolul lui Yassine Meriah (33).

AGERPRES

Facebook Comments