Becali confirmă transferul lui Man la Parma: „Duminică are meci în Serie A”! UTA şi…Atletico îşi freacă mâinile

by Sorin Haut

Dennis Man (22 de ani) se va transfera la Parma în schimbul a 12 milioane de euro, după cum digisport.ro a anunțat în această seară. Mutarea a fost confirmată și de patronul celor de la FCSB, Gigi Becali. ”Da, domnul Man are meci duminică pentru Parma”, a zis finanțatorul bucureștenilor, pentru digisport.ro. Totodată, Becali a lăsat de înțeles că a renunțat la acea scrisoare de garanție bancară pe care voia să o ceară patronului grupării din Serie A. Parma va juca duminică, de la orele 19, în deplasare cu Napoli, într-un meci din etapa a 20-a a campionatului italian. Parma este pe 19 (din 20) în Serie A, cu numai 13 puncte, obținute din două victorii și șapte egaluri.

Iată cum arată cifrele plecării lui Dennis Man la Parma:

contract valabil pe următorii 5 ani

12 milioane de euro, sumă achitată în rate, în decursul a doi ani și jumătate

1 milion de euro după ce Dennis Man ajunge la 15 selecții pentru echipa națională de seniori, pe durata celor cinci ani de contract

1 milion de euro după ce Dennis Man ajunge la 10 goluri înscrise pentru Parma în primii doi ani de contract

UTA şi Atletico vor împărţi aproape 1,5 milioane de euro!

6,5 milioane de euro este cota actuală a lui Dennis Man, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Dennis Man este cel mai valoros jucător din Liga 1. Este cel mai scump transfer din fotbalul românesc, iar UTA- care a păstrat un procent de 11% dintr-un viitor transfer de la FCSB – se va alege, punând la socoteală şi bonusurile, cu aproximativ 1,5 milioane de euro! FCSB l-a transferat pe Man de la UTA în 2016, plătind pentru el doar 420.000 de euro. Dorin Stana, directorul sportiv al arădenilor, crede că Man poate face față în orice campionat din Europa. „Ar însemna foarte mult, am participat și noi, cluburile Atletico și UTA, la creșterea celui mai scump jucător vândut vreodată de România până în acest moment. Dacă e adevărat, încă nu știm, nu am fost anunțați. Chiar suntem bucuroși să aflăm asta. 100% va face față în Italia, este un jucător care se poate adapta în orice campionat puternic al Europei. Din câte știu, există un procent, nu pot să vă dau detalii, doar că și UTA are de luat un procent dintr-un viitor transfer al lui Man”, a spus Stana, pentru DigiSport.

Dacă transferul lui Man se va realiza, UTA trebuie să împartă banii primiți cu cei de la Atletico Arad, primul club din cariera internaționalului român: Există o înțelegere între cele două cluburi, prin care jucătorii crescuți de Atletico, formați de ambele echipe, își împart din procente, din sumele de transfer. Este un protocol de câțiva ani de zile, la fel s-a întâmplat și în cazul altor jucători”, a mai spus oficialul arădenilor.

Facebook Comments