„Bătrâna Doamnă” se împiedică în final pe „Ilie Oană” și începe cu stângul play-out-ul!

by Sorin Haut

UTA și-a început în această seară, la Ploiești, aventura din play-out-ul Superligii. Este cea mai grea misiune a arădenilor de la revenirea în elită, având în vedere și clasarea pe loc direct retrogradabil la finalul sezonului regulat. Prahovenii aveau doar patru puncte în fața roș-albilor și nu își permiteau nici ei să înceapă strâmb mini-campionatul locurilor 7-16, astfel că ambele echipe au abordat jocul cu multă atenție, fiind preocupate mai mult să nu piardă. De aici și jocul cenușiu spre slab, cu o primă parte monotonă, practic de uitat. Balint l-a titularizat în atac, chiar de ziua lui (a împlinit 23 de ani), pe basarabeanul Postolachi, formula de start fiind cea anticipată. Primele 45 de minute au fost încrâncenate și cam atât, Petrolul și UTA anulându-se reciproc. Accidentat chiar la ultima fază a reprizei, Erico a fost înlocuit la pauză cu Chindriș. UTA a dictat în multe momente ritmul, dar fără să fie periculoasă în fața porții, lipsind din nou ultima pasă sau o execuție care să îl pună în dificultate pe Vâlceanu. Totuși, Postolachi și Otele au avut două șuturi spre poartă la capătul primei ore de joc și utiștii erau ceva mai insistenți, în fața unei echipe gazde mulțumită cumva cu egalul. Cu pase simple greșite și execuții demne de lupta la retrogradare, jucătorii celor două echipe au continuat să macine în gol.

UTA a arătat destul de rău și nu a avut inspirație pe faza ofensivă

Asta până în minutul 69, când nou intratul Budescu l-a servit excelent pe Irrobiso, atacantul Petrolului șutând incredibil peste poartă din doar 11 metri, singur cu Kucher, fază la care apărarea utistă a fost prinsă pe picior greșit. Balint a făcut o triplă schimbare în minutul 70, preferându-l pe Milosevic în locul lui Otele. Scorul ocaziilor mari a devenit egal peste două minute, când nou intratul Barbosa a șutat din șapte metri mult pe lângă poartă, după o așezare a lui Milosevic, mingea sărindu-i din teren în momentul execuției. Cascini a avut și el o situație bună cu un sfert de oră înainte de final, dar a ratat preluarea în careu, pentru ca Irrobiso să fie blocat apoi de Kucher la o fază la care s-a semnalizat și ofsaid. Cu un joc dezmorțit abia în ultimele 20 de minute, finalul se anunța ceva mai interesant. Irrobiso a mai încercat și el poarta în minutul 82, dar șutul său a trecut pe lângă poartă, imitându-l la cealaltă poartă Barbosa, în minutul 85.

Egalul era echitabil, dar nu au fost de acord Doua și…Barbosa

Cu Simion Apreutese, om de afaceri interesat să preia UTA și Ilie Dumitrescu în tribune, meciul se îndrepta spre un 0-0 urât, dar ca seara să fie total ratată a venit și golul, din păcate în poarta nefericitului Kucher, învins cu un șut de la 18 metri de Doua, după o fază în care defensiva lui Balint a scârțâit din toate încheieturile. Și totuși, se putea termina tot egal, dar ratangiul de serviciu, Willie Barbosa, l-a luat la țintă pe Vâlceanu, cu un șut în portarul ploieștean din doar 5 metri! S-a terminat 1-0 pentru Petrolul, care devine lider intermediar în play-out, în vreme ce UTA rămâne pe loc retrogradabil! Vacanța datorată meciurilor echipelor naționale vine la timp pentru arădeni, nevoiți să adune iarăși și iarăși rândurile… (foto: UTA Arad, facebook)

Formații:

Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, A. Dumitriu (Budescu), Purtic, Jair (Moldoveanu), Țicu – Grozav, Irobiso. 

UTA: Kucher – Abeid, Erico (Chindriș), Benga, Roger – Batha (Cascini), Anton – R. Pop, Ubbink (Barbosa), Otele (Milosevic) – Postolachi. 

Au arbitrat: S.Colțescu (București) – la centru, D. Mitruți și Ad. Popescu (ambii din Craiova) – asistenți.

 

 

Facebook Comments