Batalionul Mixt a predat ştafeta, în prezenţa ministrului Fifor şi a deputatului Căprar

by Paul Anghel

Militarii arădeni, cantonaţi în Cetatea Aradului au preluat, la finele acestei săptămâni, comanda Batalionului Mixt Româno-Maghiar. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai forţelor armate, în frunte cu ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Este un moment deosebit de important, un moment simbolic, moment care defineşte relaţiile dintre cele două armate, în cadrul Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii, care depăşeşte limitele colaborării militare. Discutam despre modul în care se poate crea o relaţie de prietenie între membrii a două componente a două armate naţionale, Armata română şi Armata ungară. Astăzi, în cadrul rotaţiei anuale, s-a predat comanda Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii, ce a insemnat si un moment de bilanţ al unui an de activitate, si am constatat, alaturi de deputatul Dorel Caprar, presedintele Comisiei pentru Aparare din Camera Deputatilor, faptul ca nivelul pregatirii acestor militari este unul ridicat.

Le multumesc pentru profesionalismul dovedit in cadrul misiunilor si le doresc mult succes pe mai departe” – a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale.

 

De asemenea, deputatul Dorel Căprar preşedintele Comisiei de Aprare din Camera Deputaţilor a partcipat la evenimentele organizate în Cetatea Aradului.

“Am fost onorat să particip la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, eveniment ce s-a desfășurat în Cetatea Aradului, în prezența ministrului român al Apărării, domnul Mihai Fifor. Comanda Batalionului (comandant, locțiitor, șef de stat major și locțiitor al acestuia) este asigurată de ambele părți, prin alternanță.
Batalionul Mixt Româno-Ungar a fost înființat în 1998 prin semnarea, la Budapesta, a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare. Unitatea a fost prima de acest gen din Armata României și, totodată, prima unitate mixtă de nivel batalion din lume, având un efectiv de 899 militari”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

Facebook Comments