Bat clopotele peste România! Regele Mihai s-a întors acasă pentru totdeauna

by Dana B.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a întors acasă. S-a întors acasă pentru totdeauna, iar clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară acoperă întreaga Românie marcând unul dintre cele mai triste momente prin care trece.

Aeronava Spartan, special modificată pentru acest drum, a ajuns în România în jurul orei 11.00, sicriul urmând a fi dus la Castelul Peleş, unde va rămâne pentru câteva ore, iar apoi va fi transportat la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Sicriul adus de o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, a fost însoțit de membri ai Familiei Regale, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei României, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale. Vor face de gardă, Pe tot traseul de la Geneva la Bucureşti, militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

La aeroport sunt prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai Instituţiei Preşedintelui României, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei şi ai Bisericii Ortodoxe Române, ceremonia de la Otopeni având un caracter militar, după cum a precizat Casa Regală.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, după o scurta ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Patriarhia a anunţat că, în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară:

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11:00, la sosirea sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire din interiorul Catedralei Patriarhale;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

 

 

 

Facebook Comments