Spectacol baschetbalistic cu iz de Europa: FCC UAV Arad a învins campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad!

by Sorin Haut

Spectacol baschetbalistic cu iz de Europa și de înaltă ținută în această seară în Polivalenta arădeană, chiar dacă vorbim doar de un meci amical. Din păcate, prea puțini arădeni în tribune, pentru o partidă de un asemenea nivel, aceeași fideli 3-400 de suporteri savurând din plin prestația favoritelor. Vicecampioana en-titre a României, FCC UAV Arad a înfruntat campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad, iar victoria a revenit jucătoarelor gazdă, echipate în galben-albastru, scor 78-72 (18-16, 14-17, 28-12 și 18-27). Disputa a fost una intensă și frumoasă, cu un ritm susținut și un echilibru evident până la pauza mare, dar cu o echipă arădeană dezlănțuită în partea a doua, când la un moment dat a avut și 20 de puncte avans pe tabelă! Cu americancele Baptiste și Madden făcând legea sub panouri, dar și cu Hadzovic și Akathiotou active și neobosite, Aradul a arătat foarte bine în multe momente ale jocului, doar pe final slăbind ritmul în condițiile în care jucătoarele de bază au obosit, iar româncele tinere mai au de acumulat pentru a ajunge la un nivel superior. Trebuie spus că sârboaicele au fost lipsite de cele două americance din lot, James și Janger, date accidentate de staff-ul Stelei Roșii, dar ambele aflate pe bancă.

Recitalul americancelor vs. școala sârbă de baschet

De cealaltă parte, Bogdan Bulj nu a putut conta pe sârboaica Marjanovic, și ea indisponibilă. Marcatoarele echipei noastre au fost: Baptiste 21 puncte, Madden 18, Hadzovic 16, Akathiotou 10 (2×3), Georgieva 9 (2×3) și Racic 4. Au mai jucat: Fleșer, Roșu, Negru și Ciotir. Pentru Steaua Roșie, la care am remarcat excelenta școală a baschetului sârb, au punctat: Brankovic 15 (3×3), Vasovic 13 (1×3), Markovic 13, Stevanovic 10, Katanic 8, Jovanovic 6, Petrovic 5 și Ivanovic 2. A mai jucat: Naumcev. Deși staff-ul oaspetelor a avut de comentat la câteva decizii, arbitraj mai mult decât decent al tandemului Răzvan Puf și Helmuth Piess. Formația pregătită de Dragan Vukovic pregătește unul din turneele preliminare pentru Euroligă, găzduit de Belgrad în perioada 11-13 octombrie, când Steaua Roșie va da piept cu campioanele României și Greciei, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olympiakos.

Cele două echipe se înfruntă și duminică, de la ora 12, tot la Arad

De cealaltă parte, FCC UAV face repetiții utile înaintea startului de sezon intern, programat la sfârșitul săptămânii viitoare, dar și în vederea participării în grupele EuroCup, ale căror meciuri vor debuta la final de octombrie, cu Aradul revenind după o pauză de 12 ani în grupele celei de-a doua competiții valorice a continentului! Mâine, de la ora 12, iubitorii baschetului sunt invitați la al doilea amical între FCC UAV Arad și Steaua Roșie Belgrad, cu intrare liberă și promisiune pentru un nou spectacol pe parchetul Polivalentei.

 

Facebook Comments