Bărbaţi cu documentele de identitate ale altor persoane, prinși la P.T.F Nădlac II  

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi bărbaţi, un cetăţean român şi unul sirian, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate ce aparţineau altor persoane.

 * În data de 20.02.2020, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un microbuz, o persoană de sex masculin.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul se numeşte L.C., este cetăţean român, are 24 ani, iar pe numele lui era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de către Judecătoria Braşov.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

* Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autocar, un alt bărbat.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Suedia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate și din declarațiile persoanei, s-a stabilit că bărbatul este cetăţean sirian și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments