UN BARBAT DIN SEMLAC A FOST PRINS LA VANATOARE ILEGALA

by webeditor

Duminică, 26 ianuarie a.c., în jurul orei 1400, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica, a depistat, la câteva sute de metri de localitatea Semlac, o persoană care avea asupra sa o armă de vânătoare.

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii acesteia iar, după verificări, a rezultat că este vorba de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Semlac. La controlul efectuat, în bagajul acestuia a fost găsit un iepure. Bărbatul a declarat că a găsit iepurele împuşcat, şi a încercat să prezinte o autorizaţie de vânătoare. Aceasta însă era emisă pentru o dată anterioară şi pentru vânătoarea de păsări. Asupra bărbatului au mai mai fost găsite, pe lângă arma de vânătoare de calibru 12 mm şi 26 cartuşe de acelaşi calibru.

Jandarmii au întocmit în acest caz actele necesare începerii urmăririi penale, persoana în cauză fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunilor de braconaj, cum sunt vânătoarea fără autorizaţie legală şi transportul vânatului dobândit în condiţiile prevăzute de art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi a infracţiunii de uz de armă letală fără drept, faptă prevăzută şi sancţionată conform Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Arma şi muniţia găsită, şi de asemenea vânatul în greutate de 4 kg, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate