Bărbat de 34 de ani, depistat la PTF Nădlac II cu document fals  

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanapalota  au depistat un cetăţean român care s-a legitimat folosind o carte de identitate românească falsă, deoarece documentul personal a expirat.

  În data de 28.10.2019, în jurul orei 11.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  cetăţeanul român M.C., în vârstă de 34 de ani, ca pasager în autocarul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în România.  

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate cu  însemnele autorităţilor din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat faptul că a cumpărat cartea de identitate prezentată la control, de la un cetăţean moldovean a cărui identitate nu o cunoaşte, pe teritoriul Italiei în schimbul sumei de 120 de euro, întrucât buletinul său era expirat.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat precum şi de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

Facebook Comments