Banii de pensii vor ajunge la pensionari înainte de Paște

by Andreea Radu

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a declarat marți seară, la România TV, că virarea pensiilor înainte de Paște se va putea realiza după adoptarea în Guvern, joi, a două acte normative, după ce premierul i-a cerut ministrului Muncii să facă tot ce este necesar pentru ca toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.
„Toți cei 4,8 milioane de pensionari vor trebui să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale. Este vorba despre două acte normative. O hotărâre de Guvern la elaborarea căreia s-a lucrat azi, înțeleg că este joi ședință de Guvern și noi dorim ca acest act normativ să fie joi aprobat în ședința de Guvern. Mai este vorba și despre un Memorandum privind majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai (…) Aceste două acte normative vor fi adoptate în ședința de Guvern de joi, astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operațiuni de virare a pensiilor în trezorerii și din trezorerii în contul Companiei Naționale Poșta Română și în conturile băncilor”, a declarat șeful CNPP.
„Cu siguranță vom face toate operațiunile financiare din timp astfel încât toate pensiile să fie achitate înainte de Paște”, a adăugat Daniel Baciu. Acesta a precizat că se referă atât la pensionarii care încasează pensia prin poștă cât și la pensionarii care au optat pentru încasarea pensiei în contul bancar, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments