Banca afaceristului Valer Blidar, pe lista celor care nu au declarat profit

by Paul Anghel

Banca Comercială Feroviară, a cărui acţionar majoritar este omul de afaceri arădean Valer Blidar, nu a declarat profit în perioada 2012-2014. Banca arădeană este pe listă ce cuprinde 31 de bănci care funcţionează sau au funcţionat în România. Lista băncilor care nu au declarat profit a fost făcută publică în urmă cu două zile, de către jurnalistul Radu Tudor.

Este vorba despre lista celor 31 de bănci comerciale care nu au declarat obligații de plată anuale reprezentând impozit pe profit în perioada 2012 – 2016.

În cazul băncii deţinute de Valer Blidar, siutuaţia este una stranie. Pe site-ul Băncii Comerciale Feroviare, se spune că banca a înregistrat profit în anul 2014. „Lansată în anul 2009, Banca Comerciala Feroviara funcționează în baza capitalului privat, integral românesc, ceea ce ne permite sa avem o viziune proprie despre banking în România. De altfel, am trecut pe profit în anul 2014 și vom continua la fel și în anii următori, bucurându-ne sa fim una dintre băncile în această situație fericită”, se arată pe site-ul instituţiei financiare.

Potrivit Forbes România, averea omului de afaceri Valer Blidar se ridică la 520 de milioane de lei. Această sumă a fost făcută publică la finele anului 2015.

Sursa foto: capital.ro

Facebook Comments