Balint vrea un stadion roșu la UTA – FCSB: „Îmi doresc mult să trăiesc bucuria unei victorii!”

by Sorin Haut

UTA este penultima în Superligă și are program infernal pe finalul sezonului regulat. Mai mult, după meciul de la CFR Cluj a ieșit șifonată și a pierdut nu doar punctele ci și trei fundași, Vukcevic accidentat, plus Chindriș și Hoxhallari, suspendați. Iar asta chiar înaintea confruntării de duminică, ora 21, cu FCSB! Problemele de lot se extind și la nivelul juniorilor, căci Isac, Șteau și Marrone sunt și ei indisponibili. Clubul a anunțat de ieri faptul că toate biletele s-au epuizat, astfel că stadionul va fi plin cu ocazia vizitei grupării  finanțate de Gigi Becali. „Nu stăm grozav cel puțin la nivelul compartimentului defensiv, dar sunt convins că, indiferent cine va intra pe teren, într-o atmosferă – cred eu – fantastică, o să-și facă datoria. Spun atmosferă fantastică, pentru că am auzit că nu mai sunt bilete, este sold out. Sunt convins că suporterii arădeni vor veni la meci ca să susțină UTA și nu neapărat să vadă FCSB-ul. Pe de altă parte, vin la meci să vadă un meci frumos, spectacol și m-aș bucura tare mult să văd un stadion roșu. Eu cred că fiecare are acasă, nu știu, o geacă, un tricou, o vestă roșie, în așa fel încât să ne putem bucura de o atmosferă cât se poate de frumoasă cum numai suporterii noștri știu să facă. Apoi, eu personal îmi doresc tare mult să trăim bucuria unei victorii, pentru că este posibil. Știu, în acest moment calculele hârtiei arată că avem șanse mici pentru acest obiectiv, dar avem încredere și sperăm să ne revenim în primul rând ca energie ca să putem să punem probleme FCSB-ului, să avem vitalitate și spirit”, a punctat Laszlo Balint.

„Cea mai importantă competiție este play-outul”

Deși are în față încă două meciuri până la play-out, Laszlo Balint continuă să vorbească despre faza a doua a campionatului, lucru deloc benefic pentru subconștientul jucătorilor, care probabil nu se mai concentrează și motivează atât de bine inclusiv la meciul de mâine: „Până la urmă e clar, în momentul în care nu se câștigă există presiune, dar mai presus de asta există presiunea obiectivului pe termen lung. Ok, noi ne dorim, am jucat cu liderul campionatului, acum două etape, am jucat pe terenul campioanei etapa trecută și există pretenții. Eu mă bucur că există pretenții, asta înseamnă că lumea crede că ne putem bate de la egal la egal cu Farul, cu CFR, cu FCSB, dar – totuși – să ne uităm un pic la nivelul nostru, la realitatea noastră. Iar realitatea care ne înconjoară în acest moment ne facem să gândim astfel, dacă putem scoate puncte e perfect, dacă nu, play-out-ul o să fie cel mai important. Adică cea mai importantă competiție pentru pentru UTA, de la acel play-off de promovare din Liga a 2-a”, a mai afirmat astăzi Balint, în conferința de presă de dinaintea meciului cu FCSB.

FCSB e condusă de la Palat, Lucian Filip pe bancă 

Echipa lui Becali trage la titlu și nu își permite pași greșiți, mai ales că se poate apropia cu o victorie de liderul Farul. Nu va putea conta însă pe golgheterul Compagno, suspendat, în vreme ce antrenorul de pe bancă va fi probabil Lucian Filip, în acte preparator fizic, antrenor secund de facto! Asta după ce Leonard Strizu si-a dat demisia. Oricum, Gigi Becali este cel care face aproape totul în acest moment la echipă, în afara faptului că nu conduce antrenamentele. Așadar, un meci ce se anunță foarte interesant, în care sperăm să nu mai avem parte de probleme de arbitraj.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate