Balint trage concluziile după egalul de la Sibiu: „Rezultat echitabil, nu am fost mulțumit de prima repriză”

by Sorin Haut

UTA a ratat marea șansă de a scăpa de a urca în clasament și de a scăpa de zona retrogradabilă, întorcându-se de la Sibiu cu un singur punct, după 0-0 cu FC Hermannstadt. Arădenii nu au putut profita de terenul bun de pe cel mai nou stadion al României, dar nici de faptul că au jucat cu aproximativ 700 de suporteri arădeni alături, care au cântat pe tot parcursul partidei. Arădenii au făcut o primă repriză slabă, dar au terminat jocul ceva mai bine, cu două șanse mari de a marca, prin Ubbink și Barbosa, care însă nu l-au putut bate pe Letica. La final, Laszlo Balint a fost nemulțumit de rezultat, deși a admis că până la urmă s-a încheiat echitabil: Un rezultat care nu neapărat mă mulțumește, am venit aici cu intenția declarată de a câștiga. Însă, trebuie să ținem cont de faptul că am jucat împotriva unei echipe foarte bune, care prin ceea ce a arătat în acest sezon și prin punctele câștigate pe teren, a demonstrat că merită cel puțin să se lupte pentru primele șase poziții. Eu cred că am arătat în multe momente că putem să fim cel puțin la nivelul lor, dacă nu chiar peste. Am avut șanse importante de a marca, în debutul jocului cel puțin. Le-am și spus la pauză băieților că nu am fost mulțumit de nivelul la care am jucat în prima repriză. A doua repriză a fost ceva mai bună, am avut ocazii, două chiar foarte mari prin Ubbink și prin Willie, au avut și gazdele două oportunități. Deci, una peste alta, dacă stăm așa să privim pe ansamblu, putem spune că este un rezultat echitabil. Dar, e clar că ne doream mai mult, însă știm și că pentru a obține mai mult în duelurile cu astfel de echipe, trebuia să fim la cel mai bun nivel al nostru”, a comentat antrenorul UTA-ei remiza de la Sibiu.

A rezolvat vulnerabilitatea defensivă, dar jocul încă scârțâie

Balint a găsit și aspecte pozitive după 0-0 cu Hermannstadt: „Trebuie să subliniez și faptul că am reglat destul de multe probleme în ceea ce privește acea vulnerabilitate defensivă, inclusiv la fazele fixe, plus faza a doua a fazelor fixe, pentru că așa am primit gol etapa trecută, la meciul cu Botoșani. Băieții au reacționat foarte bine din acest punct de vedere și, chiar dacă nu sunt pe deplin mulțumit de modul în care a evoluat jocul și de constanța pe care am arătat-o de-a lungul celor 90 de minute, eu cred că, chiar și așa, cu puțin noroc puteam să marcăm”, a mai afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”. „Roș-albii” au avut parte de susținerea a aproximativ 700 de fani de toate vârstele, un adevărat record în deplasare a galeriei arădene. Suporterii veniți de pe Mureș au dominat copios fondul sonor, chiar și după ultimul fluier al lui George Găman, după salutul favoriților.

Impresionat de atașamentul fanilor: „Sunt fantastici”

 Vreau să le mulțumesc din suflet suporterilor noștri, atât eu personal, cât și în numele echipei. Sunt fantastici, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, atașamentul pentru acest club, pentru aceste culori. Eu cred că este ceva special să fim însoțiți de un număr atât de mare de suporteri, nu am cuvinte să le mulțumesc. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm acest meci, pentru că ar fi fost o victorie dedicată 100% fanilor noștri. Sper să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că sunt la un nivel foarte bun în ceea ce privește partea asta de atașament către club. Așadar, sper să ne ridicăm la nivelul lor și să terminăm acest sezon cu fruntea sus, să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu sibienii.

 

 

Facebook Comments