Balint se leagă din nou de gazon și arbitri și anunță că: „meciul cu Botoșaniul nu e capital pentru mine!”

by Sorin Haut

Deși a legat 18 meciuri consecutive fără victorie la cârma UTA-ei, echipă ce nu mai câștigă de 14 etape, adică de mai bine de cinci luni în Superliga, Laszlo Balint consideră că nu este principalul vinovat pentru seria de rezultate negative. Din acest motiv, anunță că nici măcar acest meci cu Botoșaniul nu este decisiv în privința situației sale pe banca tehnică. Așadar, nici în cazul nefericit în care UTA nu bate sâmbătă, Balint nu își dă demisia și se pare că este decis să rămână pe funcție până la finalul sezonului. Asta, bineînțeles, dacă va fi de acord și conducerea clubului. „Meciul cu Botoșani nu e capital pentru situația mea, nu se pune problema să demisionez. Nu am venit aici să plec la primele semne de greutate (n.n. s-au adunat cam multe semne și meciuri), suntem încrezători în ceea ce putem face pentru a ne atinge obiectivul final, acela de salvare de la retrogradare. Trebuie să rămânem puternici și uniți până la final, pentru că doar așa putem reuși. Dacă nu există stabilitate și continuitate la un club, nu se poate ajunge la nimic bun. Nu există un antrenor care să garanteze nu știu ce, în fotbal nu există garanții, dacă aș ști că Balint este principala problemă la UTA mâine aș pleca! Sunt primul din acest club în cea mai inconfortabilă situație, în primul rând datorită rezultatelor slabe și apoi sufăr pentru această echipă, dar nu cred că e cazul de sentimentalisme acum…”, a spus Balint, întrebat dacă meciul de sâmbătă este vital în ceea ce-l privește.

Nu se gândește la demisie: Trebuie să rămânem uniți și puternici

Antrenorul UTA-ei s-a legat din nou, de această dată, pe bună dreptate de arbitraje, cu un cumul de erori împotriva echipei arădene, existând chiar suspiciuni de o tentă împotriva roș-albilor în acest sezon de Superliga. O altă temă abordată – deja clasică – la conferința de presă de dinaintea partidei cu FC Botoșani a fost cea a gazonului prost de pe Arena Francisc Neuman, motiv pentru care Balint chiar a solicitat conducerii să găsească variante pentru ca UTA să poată juca eventual pe un alt stadion. Am fost și astăzi pe gazon, este înghețat și într-o stare destul de proastă. Nu aș vrea să fim ipocriți și să spunem că terenul este ok dacă nu este. Trebuie să acceptăm cu toții că este rău, dar în același timp să jucăm în aceste condiții, să fim puternici în fața dificultăților. Va fi foarte greu să practicăm un fotbal bun pe un asemenea gazon, mai ales la nivel de atac pozițional, eu nu am spus că trebuie să se mute UTA în alt oraș, am semnalat doar un aspect. Sincer, aș fi jucat pe Motorul, unde ne-am și antrenat săptămâna asta, dar stadionul nu e omologat și conform regulamentului nu se poate juca pe sintetic în Liga 1. Suporterii și atmosfera de pe Francisc Neuman înseamnă foarte mult pentru noi, dar ce folos dacă avem mulți jucători care nu se pot exprima la nivelul lor pe acest teren….”, a mai spus Laszlo Balint.

Terenul, marele of: „Suporterii sunt foarte importanți, dar ce folos…”

Tehnicianul formației arădene a admis că Otele a reintrat în grațiile sale, nigerianul antrenându-se de luni alături de echipă și având chiar șanse să fie inclus în lot pentru meciul cu revelația acestui început de an. Pe de altă parte, situația brazilianului Roger, revenit la Arad, rămâne în continuare incertă, el doar antrenându-se alături de UTA în aceste zile: Despre situația lui Roger nu vă pot spune prea multe, el doar se antrenează cu noi și atât. Cu Otele am discutat, a înțeles și el că trebuie să fie cu mintea și sufletul alături de această echipă, dacă tot a semnat cu campioana trebuie să arate și să demonstreze că poate face acest pas. El s-a pregătit în toată această perioadă separat, dar a avut un program bine stabilit, poate va suferi din punct de vedere al ritmului de joc, dar poate compensa prin dorință și atitudine. Există posibilitatea să fie în lot încă de la acest meci de sâmbătă, cu Botoșaniul.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate