UPDATE: Focar de COVID-19 la UTA?! Meciul cu FC Botoşani, în pericol de amânare

by Sorin Haut

UPDATE:

După ce săptămâna trecută, antrenorul principal Laszlo Balint și fotbaliștii Cristian Bustea și Simo Roumpoulakou au fost depistați pozitiv cu Covid 19, numărul celor infectați crește la nouă în urma testărilor rapide efectuate în ultimele zile! Se poate vorbi chiar de un focar la UTA, club confruntat constant în această iarnă cu îmbolnăviri. Antrenorii secunzi Alin Pînzaru și Cezar Zanfir, preparatorul fizic Alexandru Radu, dar și fotbalișii Florin Iacob, Ciprian Rus și Alexandru Benga s-au confruntat şi ei cu simptome asociate noului coronavirus şi în urma testelor rapide, au fost depistați pozitivi. Rezultatele testării PCR vor sosi mâine, iar în caz că infectările se confirmă, cei din staff-ul tehnic şi cei trei fotbaliști vor rata partidele cu FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș, din următoarele două etape ale Ligii 1. Balint, Bustea şi Roumpoulakou ar rata doar meciul cu Botoşaniul, dar ar putea reveni în cadrul echipei cu Gaz Metan, în caz de negativare. În caz că mai mulți fotbaliști vor fi confirmați cu COVID-19, clubul arădean ar putea solicita amânarea meciului din etapa a  24-a a Ligii 1, cu FC Botoșani, programat luni, 22 februarie, ora 17:30, pe stadionul „Francisc Neuman”. UTA-ei i-ar conveni, pe undeva, o amânare a acestui meci capital în lupta pentru play-off, mai ales că are şi destui jucători în infirmerie: Erico, Albu şi Tomozei sunt accidentaţi, iar Benga suspendat!

Ştire iniţială: 

Aflat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la virusul COVID-19, Laszlo Balint nu va putea fi alături de utişti nici la următorul meci de pe teren propriu din Liga 1, cel cu FC Botoșani. Partida se va disputa luni, 22 februarie, de la ora 17:30, exact în a 14-a zi, ultima în care antrenorul arădenilor este obligat, conform legislaţiei actuale, să rămână acasă, deşi ar fi testat negativ după opt zile, aşa cum spune protocolul medical. Balint se simte bine şi coordonează, prin discuţii cu colegii din staff-ul tehnic, antrenamentele echipei. Fără el pe bancă, UTA nu s-a descurcat prea bine în ultimele două confruntări: a fost eliminată din optimile Cupei României de divizionara secundă “U” Cluj, iar în etapa trecută din Liga 1, a smuls cu noroc un egal la Chindia. Un alt aspect important şi deloc plăcut pentru UTA este faptul că are infirmeria plină pentru meciul de săptămâna viitoare, cu Botoşaniul! Deşi nu se mai joacă în ritm infernal şi “Bătrâna Doamnă” are la dispoziţie o săptămână întreagă să pregătească duelul cu moldovenii lui Croitoru, problemele de lot nu îi dau pace lui Balint.

Benga este suspendat, Erico şi Albu – incerţi după accidentări

Benga este din nou suspendat, pentru cumul de cartonaşe galbene, Erico s-a accidentat, la fel ca şi Albu, mijlocaşul arădenilor acuzând probleme musculare chiar la încălzirea de dinaintea partidei cu Chindia. Brazilianul Roger acuză şi el ceva probleme medicale, Bustea e în izolare, infectat cu COVID-19, în vreme ce Tomozei va lipsi o bună perioadă de timp din cauza unei accidentări. Singura veste bună este revenirea lui Vorobjovas, după suspendare. Se speră, totuşi, în recuperarea lui Erico şi Albu, altfel UTA va avea axul centrul al defensivei pur şi simplu pulverizat, fiind nevoită să se bazeze din nou pe Ilie şi Melinte, jucători ce s-au dovedit nesiguri.

 

 

.

 

 

Facebook Comments