Balint i-a remarcat doar pe fanii rapidişti pentru atmosferă: “Unii jucători s-au speriat!” Nimic, în schimb, de utiştii veniţi de la Arad

by Sorin Haut

UTA a uitat să câştige în Liga 1, ultimul succes datând tocmai din luna octombrie a anului trecut! O serie negativă incredibilă, de zece meciuri fără victorie, dar cu toate astea antrenorul Laszlo Balint nu are bărbăţia să îşi dea demisia. Conducătorul de facto al clubului, Alexandru Meszar, îl sprijină pe Balint pe motiv că echipa joacă bine, dar tot mai mulţi suporteri, inclusiv voci din peluză, îl contestă vehement şi îi cer să plece. Noi ştim că în fotbal se joacă pe goluri şi puncte, nu pe impresia artistică. Iar “roş-albii” au ajuns pe locul 10 în clasament, la doar o aruncătură de băţ de zona locurilor de baraj, deci tot mai aproape de lupta la retrogradare. Iar asta în condiţiile în care la echipă există stabilitate financiară, un buget decent, jucători transferaţi cu surle şi trâmbiţe şi plătiţi pe bani mulţi şi condiţii până la urmă de play-off. În schimb, UTA a ajuns să se uite în sus la echipe precum FC Voluntari, după ce în sezonul trecut o altă comună de la Bucureşti îi lua faţa şi intra în play-off, FC Argeş, Sepsi, care anul trecut avea multe puncte sub arădeni sau chiar Rapid, nou promovată. Balint nu a ştiut să gestioneze cu giuleştenii nici măcar o situaţie clar favorabilă, de avantaj pe tabelă şi superioritate numerică mai mult de o repriză şi UTA a fost egalată. La final, tehnicianul echipei roş-albe a venit cu explicaţii caraghioase dar în acelaşi timp cu atingere pentru suporterii arădeni, scuze până la urmă tipice de formații mici ca şi nume, fără fani şi palmares, precum Voluntari, Clinceni sau Gaz Metan, neobişnuite cu atmosfera tribunelor pline. La Arad, chiar în meciul tur cu Rapidul, dar și cu FCSB sau Craiova, au fost aproape zece mii de suporteri arădeni în stadion, care au făcut o atmosferă unică. Și, până la urmă, și cei aproximativ 300 de fani ai UTA-ei s-au făcut auziți aseară pe „Arena Națională”, dar Balint a remarcat doar energia peluzei rapidiste.

Balint şochează: „Unii dintre fotbaliștii noștri nu erau familiarizați…”

Nici la flash interviul de după derby şi nici la conferinţa de presă organizată de cei de la LPF nu l-am auzit să spună ceva despre suporterii care au străbătut ţara întreagă pentru a fi alături de favoriţi, iar asta în condiţii de iarnă şi pandemie. Iar UTA nu a mai avut de mult timp o galerie atât de numeroasă într-o deplasare. „Din păcate, cred că unii jucători s-au speriat puțin de atmosfera din tribune, pentru că, astăzi, cred că suporterii Rapidului au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final. Practic, energia suplimentară pentru adversari a venit de acolo, iar unii dintre fotbaliștii noștri nu erau familiarizați cu o astfel de atmosferă”, a spus tehnicianul „roș-albilor” în deschiderea flash-interviului, după care a început, ca de obicei, tirada la adresa jucătorilor, care l-au dezamăgit în repriza a doua, în special cei veniţi de pe bancă. Fără să îşi reproşeze personal mai nimic, la nivel declarativ. Dar deja suntem obişnuiţi cu un astfel de discurs, repetativ deja ca o placă stricată, etapă de etapă. Altfel, lăsând la o parte faptul că UTA are o conducere parcă invizibilă mediatic, este deja deranjant că în spaţiul media Bogdan Apostu apare mereu cu declaraţii despre ce se întâmplă la club, precum un purtător de cuvânt.

Impresarul Apostu este tot mai vocal, unde e conducerea clubului?!

Practic, impresarul este cel ce ne anunţă că nu se pune problema schimbării antrenorului, decizie luată în urma unei discuţii avute cu Meszar după meciul cu Gaz Metan. Fără să avem o poziţie oficială din partea conducerii, eventual o conferinţă de presă sau un comunicat pe această temă. În schimb, Apostu nu ne spune prea multe despre jucătorii aduşi de el la Arad, atacanţi care nu sunt în stare să dea un gol, deşi au fost prezentaţi cu mare fast. Pe de altă parte, Meszar şi toţi cei din conducere ştiu foarte bine că în club intră şi bani veniţi de la Primărie, iar vocea arădenilor este importantă şi trebuie să conteze. Iar această voce îi este tot mai potrivnică actualului antrenor, căruia i se reproşează multe lucruri, dar în special rezultatele. Cel mai grav e că echipei nu i s-a impus un obiectiv clar, de performanţă şi anume calificarea în play-off, poate tocmai pentru a nu ajunge să se ia o astfel de decizie. E clar însă că între echipă şi cea mai mare a suporterilor există o ruptură clară, peste care nu credem că se mai poate trece cu vorbe goale. Apar tot mai mulţi nori negri deasupra clubului din Calea Aurel Vlaicu, iar UTA riscă să devină încet dar sigur o echipă mică, cu oameni mici.

Suporterii au onorat cum se cuvine derby-ul, incidente în pauză cu lacrimogene!

Nu e şi cazul suporterilor “Bătrânei Doamne”, care au onorat cum se cuvine cea mai importantă deplasare a sezonului, dacă ținem cont de rivalitatea cu Rapidul, nimeni alta decât sora eternilor dușmani de la Poli. Sute de fani au ajuns la Bucureşti cu autocarele, autoturismele sau cu trenul, unde și-au susținut din peluza „Arenei Naționale” favoriții în meciul cu giuleștenii. Au fost spirite aprinse în tribune, mai ales în pauza confruntării, când s-au semnalat incidente. Câțiva suporteri ai Rapidului au încercat să pătrundă în peluza rezervată oaspeților şi nu mult a lipsit să existe o confruntare directă între tabere, fanii arădeni fiind susţinuţi la derby de cei de la CSA Steaua, înfrăţiţi cu ei. Jandarmii au intervenit, însă, în forță, s-au folosit și gaze lacrimogene, totul limitându-se la câteva scaune rupte şi aruncate spre tabăra adversă. Galeria rapidistă a încercat să se revanșeze pentru aroganțele din tur, cu bannere pe care se putea citi: ”Când veniți la București / Tremurați de la Pitești” sau ”Cinci țărani urcați pe gard / Ultrașii de la Arad”. De asemenea, rapidiştii au aruncat cu petarde în teren, iar Iacob a fost lovit cu un obiect în partea a doua, meciul fiind întrerupt pentru câteva minute. La final, utiştii s-au dus la galerie şi le-au mulţumit suporterilor pentru sprijin.

 

 

Facebook Comments