Laszlo Balint: „Să ne revedem acolo unde ne place, pe stadioane”

by Sorin Haut

Aflat acasă, la Brașov, alături de familie, antrenorul UTA-ei ţine legătura cu jucătorii săi prin intermediul internetului. Laszlo Balint a scris şi pe „Pipeta Fotbalului”, blog întreținut și de alte persoane din fenomen. „Fotbalul se va ridica din pat…” sau „Să ne revedem pe stadioane!”, sunt două dintre devizele lui Gyuszi în această perioadă de pauză forţată cauzată de pandemia globală de Covid-19.

”Nu au trecut multe zile de la decizia de suspendare a competițiilor fotbalistice din România, dar, de atunci, au fost multe discuții legate de modalitatea de încheiere a actualului sezon, în care trebuie să primeze, obligatoriu, meritul sportiv. S-au luat în calcul multe variante, toate cu un anumit suport logic, însă e clar că totul se va decide în funcție de evoluția epidemiei din țara noastră. Din acest punct de vedere, lucrurile nu sunt deloc încurajatoare, specialiștii afirmând că vârful epidemiei va fi undeva către finalul lunii aprilie, acest aspect fiind influențat, în mare măsură, de valurile de cetățeni repatriați din țările occidentale, multe dintre ele considerate ca fiind zone roșii ale epidemiei. În acest context, probabil starea de urgență va fi prelungită cu încă 30 de zile, situație care ar împiedica echipele să se antreneze și ar amâna o eventuală decizie legată de reluarea (sau nu…) a actualului sezon. Indiferent de varianta aleasă, vom intra din nou în normalitate, și ne vom putea bucura de atmosfera unică de pe stadioane!

Cred că nimeni nu își dorește să treacă printr-o asemenea perioadă, în care, pe lângă pericolul provocat de epidemie, trebuie să facem planuri din mers, să ne reconfigurăm prioritățile și să ne menținem tonusul la un nivel care să ne permită o reintrare facilă în normalitate. Putem vorbi de așa ceva la un fotbalist profesionist? Este o situație atipică, ce presupune soluții atipice. Cu siguranță, cei care vor reuși să rămână conectați la meseria lor se vor readapta mult mai ușor la ritmul normal al vieții de fotbalist profesionist. Antrenorii vor da un examen important după această perioadă de pauză forțată, mai ales cei care au de dat lupte importante pentru atingerea obiectivului clubului. Iar suporterii vor înțelege, probabil, că mai presus de forma sportivă a jucătorilor este faptul că mingea se rostogolește în iarbă!

Să ne auzim cu bine, sănătoși, și să ne revedem acolo unde ne este cel mai drag. Pe stadioane!!!”, scrie, printre altele, Laszlo Balint.

Starea de urgență în România ar trebui să expire pe 16 aprilie, dar sunt semnale că ea se va prelungi. Dacă Liga a II-a s-ar relua pe 16 mai, sunt şanse să se meargă pe programul normal al returului şi să se dispute toate cele 14 etape rămase din campionat, dar dacă fotbalul va reveni la viaţă abia în iunie, singura varianta ce rămâne în picioare e cea play-off/play-out, ce nu le prea convine arădenilor de la UTA, lideri detaşaţi.

 

Facebook Comments