Balint a revenit cu victorie, pe banca UTA-ei! Trei puncte la Mediaş şi play-off-ul încă se vede

by Sorin Haut

UTA s-a impus cu 2-1, astăzi, la Gaz Metan Mediaş, meci contând pentru etapa a 25-a din Liga 1 şi îşi reconfirmă statutul de specialistă a deplasărilor. În ciuda problemelor mari de efectiv din apărare, echipa lui Laszlo Balint (n.n. revenit cu succes la echipă, după infectarea cu COVID-19) a făcut un meci bun şi a reuşit să câştige pe terenul unei formaţii incomode, unde se câştigă greu puncte. Meciul de la Mediaş a început perfect pentru arădeni, parcă la indigo cu duelul de la Clinceni, când acelaşi Antal deschidea scorul după 27 de secunde. Acum a făcut-o tot în minutul 1, dar în secunda 43, însă aproape după acelaşi scenariu ca şi acum trei săptămâni: fotbalistul UTA-ei a urmărit bine o minge aruncată în atac de Isac şi profitând de indecizia fundaşilor adverşi dar şi de ieşirea inoportună din poartă a lui Buzbuchi, a marcat cumva pe spate dintre aceştia, de la 15 metri! Scenariu ideal mai ales din punct de vedere tactic, ştiut faptul că “roş-albii” preferă jocul de contraatac şi sunt experţi în păstrarea avantajelor pe terenuri străine. UTA avea să facă o primă repriză solidă şi după deschiderea scorului şi şi-a mai creat alte patru situaţii mari de marca. În minutul 8, Adi Petre, bine angajat în careu, s-a împiedicat de un adversar într-un duel unu la unu şi a cerut degeaba penalty, tot el şutând slab cu latul, de la 12 metri, pe direcţia lui Buzbuchi, după o centrare a rusului Shlyakov. Peteleu a trecut şi el pe lângă gol în minutul 18, în urma unei faze bine legate, dar nici finalizarea lui nu a adus golul desprinderii, pentru ca Petre să îşi desăvârşească maratonul ratărilor, cu un şut din careu, la colţul scurt, respins de Buzbuchi.

Antal era să îşi bată recordul: al doilea gol în minutul 1!

Dominată clar în prima parte a partidei, Gaz Metan s-a trezit din “pumni” abia după jumătate de oră, dar singura ei ocazie s-a consemnat în minutul 37, când Balauru a fost atent la foarfeca lui Alceus, din 7 metri uşor lateral dreapta, reţinând cu precizie. UTA a încheiat cu brio primul mitan, unul în care, surprinzător, nu a avut emoţii pe fază de apărare, asta în condiţiile în care Balint a fost lipsit de tot axul central de bază, cu Iacob, Benga, Erico şi Albu absenţi! Teja a mutat ofensiv la pauză şi Gazul a ieşit la atac cu toate liniile, însă ocaziile mari au lipsit în primele minute. Mai mult, pe contraatac, tot UTA a irosit în minutul 61 prima mare şansă a reprizei, Roger şutând puţin alături de la 13 metri, uşor lateral stânga, în plasa laterală. Replica târzie a gazdelor a venit abia în minutul 72, când Valente, găsit în careu undeva la opt metri lateral stânga, a şutat mult peste poartă în loc să recentreze. Deşi părea să absoarbă bine presiunea palidă a medieşenilor, utiştii s-au văzut egalaţi în minutul 76, Yuri marcând cu capul din doar cinci metri, nemarcat, în urma unei lovituri excelent executate de Chamed.

Hora a fost decisiv pentru UTA, la fel ca şi cu Dinamo şi CFR

UTA a avut însă reacţie rapidă şi a revenit la conducere peste cinci minute, Hora marcând cu un şut din şase metri, după un corner executat de Roger şi o ezitare mare a portarului Buzbuchi, care a scăpat mingea din mâini. Tot la un corner, acelaşi Yuri putea egala din nou peste două minute, dar mingea lovită cu capul din nouă metri a atins bara de la vinclul porţii apărate de Balauru. UTA şi-a apărat apoi, fără emoţii, avantajul până la ultimul fluier şi a obţinut o nouă victorie importantă în deplasare, luându-şi revanşa după acel 1-3 din tur. Hora a ajuns la patru goluri în campionat, la alte două reuşite fiind decisiv în tur, victoriile cu 1-0 de la Dinamo şi CFR Cluj. A mai marcat la remiza de la Hermannstadt. Trei puncte preţioase pentru arădeni, care se apropie la doar două lungimi de ocupanta locului şase, Academica Clinceni şi încă mai speră la play-off. Urmează însă o serie infernală pentru UTA, care va debuta cu două meciuri la rând pe teren propriu împotriva marilor favorite la titlu, CFR Cluj şi FCSB!

Formații:

Gaz Metan: Buzbuchi – Moura (46 Butean), Baco, Yuri, Velisar – Alceus (62 Ze Manuel), Junior – Chamed, Deaconu (70 Morar), Valente (83 Sambu) – Nițu (46 Sarr). Antrenor: Mihai Teja.

UTA: Balauru – Peteleu, Melinte, Ilie, Shlyakov – Isac (73 Roşu), Vorobjovas  Antal (65 Buhăcianu), Roger (90 Tomozei), D.Rusu (90 Miculescu) – Petre (65 Hora). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoroiu și Cosmin Vatamanu (toți din București). Rezervă: Florin Marcu (Oradea)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare).

 

Facebook Comments