Balauru(l) din “Ştefan cel Mare”! Cu un portar în zi mare, UTA îi dă lovitura de graţie lui Dinamo

by Sorin Haut

UTA s-a impus în această seară precum în meciul tur din sezonul regulat din “Ştefan cel Mare”, cu 1-0, îngropând-o practic pe Dinamo în subsolul clasamentului din Liga 1! Victoria din fieful “câinilor” valorează acum şi mai mult, iar arădenii evadează aproape decisiv spre salvare. În schimb, trupa din Capitală nu a mai câştigat în Liga 1 din ianuarie, de la acel 1-0 de la Arad, cu UTA, meci după care au urmat 12 partide fără victorie! Laszlo Balint a surprins cu Miculescu uşor avansat, în susţinerea lui Hora, iar mutarea s-a dovedit câştigătoare. Totuşi, Dinamo a controlat destul de clar prima parte, dar posesia superioară şi ocaziile mai multe nu au fost suficiente. “Câinii roşii” nu au fost lucizi în faţa porţii şi nici măcar de la punctul cu var, iar cu Balauru în zi mare, UTA s-a dovedit din nou pragmatică. Un şut puternic de la 20 de metri, respins de Balauru, o incursiune şi o centrare periculoasă a lui Bani, şi apoi un şut de la 18 metri a lui Nemec, deviat puţin alături, au fost principalele ocazii ale bucureştenilor. Iar când UTA a ajuns prima oară la poartă a marcat, ce-i drept din două încercări.

Miculescu a profitat de cadoul lui Kongshavn, Sorescu nu a înscris nici din 11 metri!

Mai întâi, Hora a şutat slab, din poziţie excelentă, iar Kongshavn le-a făcut cadou arădenilor atât cornerul cât şi golul, după lovitura de cap frumoasă a lui Miculescu, la care norvegianul a fost spectator. A fost prima reuşită în Liga 1 pentru tânărul fotbalist al UTA-ei.  La doar un minut distanţă, Dinamo a primit penalty, după un fault în careu a lui Tomozei asupra lui Sorescu, acelaşi dinamovist fiind ghicit de Balauru, care a respins lovitura de la 11 metri! UTA s-a apărat excelent în partea a doua, când a închis culoarele spre poarta lui Balauru. Dinamo a avut posesia, ducând mingea până la 20 de metri, după care apărarea arădeană a rezolvat simplu. Mai mult, pe contraatac, Hora a ratat singur cu portarul gazdelor în minutul 64, trăgând slab. Nou intratul Bustea putea închide şi el conturile cu un sfert de oră înainte de final, dar Kongshavn a scos de sub bară mingea şutată de la marginea careului de mijlocaşul UTA-ei.

UTA e prima în play-out, iar Dinamo se îndreaptă spre Liga a II-a

“Câinii” s-au zbătut mult, au presat, iar ocaziile mari au venit abia pe final, când şutul lui Fabbrini a mers puţin peste poartă, iar Balauru a respins miraculos şutul lui Sorescu, din careu. Acelaşi portar arădean a scos în corner ultima tentativă de egalare a dinamoviştilor, la şutul bun de la 30 de metri al lui Filip. UTA a rezistat eroic şi cu noroc a luat toate punctele puse în joc, făcând acum şi mai grea misiunea lui Dinamo, care poate cădea pe loc direct retrogradabil după această rundă din play-out. În schimb, UTA e prima într-un clasament intermediar al play-out-ului, obiectivul de menţinere în Liga 1 fiind ca şi atins după această victorie foarte importantă pe terenul lui Dinamo.

Formaţii:

Dinamo: Kongshavn – Ehmann (70 Grigore), Albentosa, Bejan (70 Nepomuceno), Filip – Răuță, Gol – Bani (60 Fabbrini), Anton (84 Blejdea), Sorescu – Nemec (84 Puljic). Antrenor: Dusan Uhrin

UTA: Balauru – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Vorobjovas, Albu – Roger (90 Melinte), Miculescu (90 Petre), D. Rusu (72 Bustea) – Hora (72 Voinea). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova). Observator FRF: Andrei Ioniță (București).

 

 

Facebook Comments