Avertizare meteo ANM: Canicula continuă! Nu scăpăm nici de vijelii

by Andreea Radu

Caniculă și alertă de furtună. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, atenţionări Cod galben și portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat, dar și de vijelii. În București, valul de căldură se menține.
Marți, între orele 12.00 – 22.00, local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină, scrie antena3.ro.

Cod galben şi portocaliu de caniculă

Și miercuri, valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.
Un Cod portocaliu vizează, marți, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. Valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.
Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

Facebook Comments