Avertizare de vreme severă. Meteorologii anunţă furtuni şi ploi în următoarele 48 de ore

by Florian Popa

Avertizare meteo ANM de vreme severă, emisă de meteorologi, valabilă în următoarele 48 de ore, scrie antena3.ro. Avertizarea meteo ANM de vreme severă este valabilă în intervalul 16 septembrie, ora 19.00 – 18 septembrie, ora 10.00.

În intervalul menționat în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului”, se arată în avertizarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

După această săptămână caldă, din 20 septembrie, urmează trei săptămâni în care vremea va fi rece, temperaturile vor scădea sub normalul termic, potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni, emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi peste pragul normal în următoarele două săptămâni, urmând ca în celelalte două, ele să fie deficitare.

Facebook Comments