Avertismentul meteorologilor: Vremea se schimbă radical în vestul țării

by Florian Popa

Marți, în prima parte a zilei, va mai plouă local în Dobrogea, iar după orele prânzului un nou front atmosferic va pătrunde prin vestul țării, în Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei urmând să cadă pe spații extinse precipitații sub formă de ploaie la altitudini de sub 800-1000 de metri, în timp ce la munte vor predomina ninsorile.

În regiunile vestice local se vor acumula cantități de apă de 10-15 mm, iar în vestul Munților Apuseni până la 15-20 de mm.

Vântul se va intensifică treptat în vestul țării, în restul regiunilor acesta urmând să fie în continuare slab, cel mult slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 4 și 9 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia și 7-12 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei, scrie vremea.ro.

În Capitală va fi o zi înnorată. Totuși, această zi nu prezintă șanse de apariție a ploilor. Maximele termice vor atinge 11 grade, în timp ce minimele vor coborî până la 3 grade.

Sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments