Avertisment OMS: ”Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia”

by Cristian Dobre

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia COVID-19 şi spune că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi dezastruoasă.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă control asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.

Cu cât ţările au mai mult control asupra virusului, cu atât mai repede se pot deschide”, a declarat Tedros.

Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru. Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dacă ţările sunt serioase în ceea ce priveşte deschiderea, atunci trebuie să fie serioase şi în ceea ce priveşte suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor”, a mai spus el.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 43 de noi decese, dar şi 755 de noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce în secţiile de Anstezie şi Terapie Intensivă (ATI) sunt internaţi 506 pacienţi.

Până luni, 31 august 2020, 3.621 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments