Avantajele și dezavantajele unui grătar de grădină placat cu piatră naturală

by webeditor

Indiferent de dimensiunea grădinii de care dispui, un grătar de exterior este întotdeauna o soluție foarte bună atât pentru a înfrumuseța spațiul, cât și pentru a-l transforma în loc de întâlnire pentru prieteni și familie, la o masă copioasă. În prezent, cele mai apreciate tipuri de grătare de grădină sunt cele placate cu piatră naturală. Dacă și tu vrei să optezi pentru un astfel de model, iată care sunt avantajele și dezavantajele pe care le oferă acestea.

Un grătar de grădină placat cu piatră naturală este deosebit de estetic

Desigur, acesta este un prim avantaj, dar și cel mai vizibil atunci când vine vorba despre grătare. Aspectul unui grătar de grădină placat cu piatră naturală este complet distinct față de grătarele metalice sau de cele simple din cărămidă. Chiar dacă structura unui grătar de grădină placat cu piatră naturală este realizată tot din cărămidă, aceasta este practic acoperită cu ajutorul plăcilor de marmură, granit, travertin sau ardezie.

 

Aceste tipuri de piatră naturală cuceresc prin frumusețea lor și în plus conferă spațiului un plus de eleganță și rafinament. Fiecare tip de piatră naturală are un anumit model unic, distinctiv, după care poate fi recunoscut cu ușurință. În vreme ce marmura este o rocă naturală cu puține variații de culoare pe plăci, în cazul granitului observăm o granulare de tip sare și piper cumulată cu nuanța specifică a materialului (maro, roz, roșu, negru, bej etc.).

 

Travertinul este ușor de recunoscut datorită aspectului care seamănă cu un model lemnos, în vreme ce ardezia se remarcă prin nuanțele închise de gri, foarte elegante și, uneori, chiar spectaculoase.

Piatra naturală oferă o distribuție eficientă a căldurii

Un grătar de grădină are ca utilitate prepararea alimentelor, așadar este recomandat ca acesta să fie realizat din materiale care să poată oferi suport din punct de vedere al menținerii căldurii. Piatra naturală poate face acest lucru deoarece oferă o distribuție uniformă a temperaturii, dar și păstrarea acesteia pentru mai mult timp, chiar și în ipoteza opririi sursei de încălzire.

Piatra naturală este deosebit de rezistentă

Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale rocilor naturale este acela că prezintă rezistențe foarte bune la solicitări. Spre exemplu, un grătar de grădină placat cu piatră naturală poate fi folosit în zone expuse la intemperii tocmai pentru că materialele vor rezista foarte bine. Acestea nu se uzează și nu se deteriorează ca urmare a expunerii la ploaie, zăpadă sau soare. Totuși, poate fi necesar, ca plus în ceea ce privește protecția, să apelezi la impermeabilizarea suprafețelor.

 

În plus, piatra naturală este un material care rezistă la șocuri mecanice, astfel că vei putea avea garanția utilizării grătarului pentru mult timp fără probleme.

 

Dacă vom căuta nod în papură materialului, vom constata că acesta nu are dezavantaje per se, ci poate mici inconveniențe.

 

Spre exemplu, prețul unui grătar de cărămidă placat cu piatră naturală poate fi ușor mai mare decât cel al unui grătar uzual. Piatra naturală este un material care nu este scump, însă, comparativ cu alte materiale, poate genera anumite diferențe.

 

De asemenea, pentru unele persoane protejarea suprafețelor cu lac și impermeabilizanți poate constitui un mic dezavantaj. Totuși, ar trebui luat în calcul faptul că piatra naturală protejează structura, împrumutând din rezistențele ei acesteia. Astfel, în ciuda costurilor de întreținere, grătarul va funcționa impecabil mult timp.

 

Dacă vrei să alegi un grătar de grădină placat cu piatră naturală, atunci ar trebui să știi că aceasta este în mod cert o soluție eficientă pentru curtea ta. Aspectul deosebit, rezistența și avantajele care țin de transferul termic reprezintă avantaje pe care niciun alt grătar de grădină nu ți le oferă, așadar alegerea este pe deplin întemeiată.

Facebook Comments