Avantajele și dezavantajele Starlink Internet

by webeditor

Internet-ul este un atribut extrem de important în societatea din ziua de astăzi. Fără de acesta, nu vei putea afla cele mai noi noutăți din întreaga lume, nuvei putea accesa paginile preferate și nu vei putea juca pe ICE Casino.

Din fericire pentru fiecare dintre noi, Elon Musk, renumitul inventator american, a reușit să proiecteze rețeaua de sateliți Starlink. Aceasta poate oferi o viteză colosală a internatului în cele mai depărtate culțuri ale lumii. Iată o listă de dezavantaje și avantaje a acestei tehnologii.

Avantajele Starlink Internet

Vom începe cu avantajele tehnologiei proiectate de Elon Musk, acestea fiind mult mai importante decât dezavantajele.

Viteza internet imbunatatita

Internetul tradițional pe care îl poți cumpăra de la orice furnizor local este mult mai lent și slab în calitate decât internetul de la Starlink. Acesta este unul dintre cele mai rapide și puternice rețele din lume, fiind dotat cu antene și sateliți de înaltă calitate.

De asemenea, un avantaj care mărește considerabil viteza rețelei Starlink sunt calculele matematice făcute de inginerii Starlink și SpaceX. Aceștia au reușit să descopere traiectoria ideală a sateliților pentru maximizarea vitezei și calității conexiunii.

Este simplu de configurat

Un alt avantaj important al antenelor Starlink este faptul că oricare dintre voi poate instala această rețea fără mari greutăți sau ajutor de la specialiști. După confirmarea tranzacției, echipa SpaceX ca trimite kit-ul Starlink care va conține toate firele, suporturile și aparatele necesare pentru setarea vasului.

Instalarea vasului nu necesită multă experiență în ale construcției. O excepție ar fi doar cazul în care vreți să instalați antena la o înălțime destul de mare, pe acoperișul casei de exemplu. În acest caz, ve-ți avea nevoie de ajutorul unui specialist. În rest, te vei putea descurca și singur.

Starlink poate fi găsit aproape oriunde

În ceea ce privește sistemul de internet Starlink, acesta este disponibil practic oriunde. Mii de sateliți ce orbitează Pământul la o înălțime destul de joasă cuprind toată area globului pământesc și oferă internet pentru toți oamenii. Este de ajuns să cumperi kit-ul Starlink și să prinzi semnalul sateliților pentru a te bucura de internet de înaltă viteză în orice parte a globului.

În afara orașelor mari însă, internetul prin cablu nu este disponibil. Pentru mediul rural o viteză mare a internetului prin cablu duce la costuri extrem de mari la montare și folosire. De asemenea, internetul mobil nu este disponibil peste tot. Acesta este la fel de costisitor și imposibil de furnizat pentru regiunile rurale ca și internetul prin cablu.

Recuperare mai rapidă după dezastre

În urma cataclismelor naturale, nu numai internetul ci și celelalte comodități necesită un timp îndelungat pentru reparare. Frutunile, tornadele, inundațiile și incendiile au un impact iminent asupra liniilor de electricitate, cablurilor de internet și a altor rețele de comunicații. Repararea firelor este un proces îndelungat și extrem de costisitor.

Starlink însă nu este bazat pe rețele de internet prin cablu. Rețeaua de sateliți a acestuia permite prinderea unei viteze mari de internet odată cu limpezirea cerului și, odată ce acesta nu depinde de dezastrele pământești, nu necesită reparații sau reconstruiri după tornade sau alte cataclisme naturale.

Durabil

Starlink are o conexiune de încredere la internet. Datorită unei rețele de mii de sateliți ce orbitează pământul pe cateva zeci de axe posibile, acoperirea acestuia este mereu aceeași și oferă o conexiune perfectă în orice perioadă a zilei.

În comparație cu furnizatorii tradiționali ce folosesc doar câțiva sateliți ce nu pot acoperi constant o anumită arie și de aceea oferă o conexiune slabă și instabilă, conexiunea Starlink este durabilă și mereu prezentă.

Dezavantajele Starlink Internet

Ca și oricare alt serviciu sau produs, Starlink nu este perfect. Acesta are o listă de dezavantaje care, pentru unii, ar putea fi cruciale. De asemenea, unele dezavantaje reies din avantajele acestui serviciu.

Instalarea hardware-ului

Pentru o mare parte din utilizatori, instalarea hardware-ului poate fi o problemă uriașă. Deși acest lucru este destul de ușor de făcut, totul depinde de mediul în care te afli și în locuința în care trăiești. Starlink nu oferă și un serviciu de instalare a hardware-ului, de aceea, vei avea nevoie de o persoană ce ar putea instala acest hardware sau vei fi nevoit să te ocupi singur de asta. O problemă ar fi faptul că în unele zone este destul de greu să găsești un instalator care ar putea face asta.

De asemenea, gândeștește la faptul că, pentru a obține o conexiune bună la internet, antena Starlink necesită o vedere bună a cerului. Dacă te afli într-un bloc cu apartamente sau într-un megapolis, vei fi nevoit să instalezi antena chiar pe acoperiș. Acest lucru poate duce la probleme cu proprietarul case și cu însăși instalarea.

Pe vreme rea, serviciul poate fi întrerupt

Este un lucru normal pentru rețeaua de internet prin satelit să se întrerupă în timpul furtunilor sau tornadelor. Odată ce cerul se va acoperi cu un strat gros de nori, precipitații sau ninsori, antena Starlink va prinde mai greu semnalul sateliților.

 

Facebook Comments