Avalanşă de mesaje din fotbalul românesc, la despărţirea de Ionuţ Popa

by Sorin Haut

Moartea antrenorului Ionuț Popa (67 de ani), petrecută în dimineața zilei de 25 iunie, a întristat întreg fotbalul românesc. Stă dovadă seria de mesaje pline de regret ale tuturor celor implicați în acest fenomen.

Mai jos vă redăm mesajele postate de cluburile din Liga 1 și Liga 2, FRF și LPF după plecarea lui Popică către o lume mai bună.

Dacă în Liga 2 multe cluburi au o comunicare deficitară, drept dovadă că doar cinci (UTA, Mioveni, Argeș, Ripensia și Farul) dintr-un total de 18 și-au exprimat regretul față de trecerea în neființă a lui Ionuț Popa, în schimb, din Liga 1, unde sunt 14 cluburi în total, doar Astra, Sepsi, FC Botoșani și Chindia nu au avut reacții.

UTA Arad: ”Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, și-a câștigat un loc important în istoria Bătrânei noastre Doamne”

”Odihnește-te în pace, Ionuț Popa! Familia roș-albă e îndoliată, în această dimineață a venit trista veste a plecării dintre noi a lui Ionuț Popa, după o boală cu care a luptat mai bine de un an și jumătate.

”Mister” ne-a lăsat amintiri neprețuite, legate mai ales de acea frumoasă echipă roș-albă din 1993, de promovarea din 2002 sau de epica victorie de la Timișoara din 5 octombrie 2002. Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, și-a câștigat un loc important în istoria Bătrânei noastre Doamne.

Condoleanțe familiei, odihnește-te în pace, nea’ Popică!”, a scris UTA Arad pe site-ul oficial, după ce, pe pagina de Facebook, a avut următoarea reacție la auzul veștii: ”🏴 Ionuț Popa ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”

Politehnica Iași: ”Drum bun, prietene!”

”Ionuț Popa, Profesorul, Ionuț, Popică, Mister nu mai este!

Ionuț Popa nu a fost doar un antrenor al Politehnicii Iași!

Ionuț Popa a fost un ardelean, adoptat de locuitorii celui mai mare oraș din Moldova!

Dovada, în cele puține situații când a venit la Iași în calitate de tehnician al adversarilor, Ionuț Popa a fost aclamat!

Ionuț Popa nu a fost doar un antrenor, el a fost un personaj charismatic, comparat cu figuri celebre ale istoriei Moldovei, a fost un personaj omniprezent în viața Iașului, a fost un adevărat prieten al frumosului nostru oraș!

Drum bun, prietene!

Noi, ieșenii alb-albaștri și nu numai, cu tristețe!”, a scris Politehnica Iași pe site-ul oficial.

După anunțul decesului antrenorului Ionuț Popa, Poli Iași a fost una dintre echipele care au fost cele mai active în mediul online. Clubul și-a schimbat sigla clubului în alb-negru, pe pagina de Facebook, a avut mesaj video prin tehnicianul Mircea Rednic, a ținut un moment de reculegere la antrenamentul de astăzi și a organizat un ”altar” la stadionul din Copou, unde suporterii și cei care l-au îndrăgit pe Ionuț Popa au mers și au depus lumânări și flori.

ACS Poli Timișoara: ”Unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean”

”Poli Timișoara își ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă.

Născut la Săvârșin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli, dar n-a jucat pentru alb-violeți. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad și Politehnica Iași, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CS Mioveni sau Șoimii Pâncota. În 2018 a fost forțat să se retragă din poziția de antrenor principal al celor de la UTA, datorită problemelor de sănătate.

Din anii petrecuți la Timișoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deși alb-violeții au început competiția de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obținute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma și pasiunea pe care le avea pentru sport.

Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace”, a scris ACS Poli pe site-ul oficial, citând în mare parte ceea ce a scris Liga2.ro și, la fel ca Poli Iași, și-a schimbat emblema clubului în alb-negru.

CS Mioveni: ”Lumea fotbalului este mai săracă”

”Rămas bun, Ionuţ Popa! Lumea fotbalului este mai săracă, după ce, în această dimineaţă, a plecat spre ceruri şi Ionuţ Popa!

Fost antrenor al echipei noastre, dar şi al altor formaţii de primă ligă, Ionuţ Popa a fost unul dintre cei mai charistmatici tehnicieni ai CS Mioveni, un antrenor care şi-a făcut mulţi prieteni în oraşul nostru.

Rămas bun DOMNULE PROFESOR!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris CS Mioveni pe site-ul oficial.

Politehnica Timișoara: ”Unul dintre cei mai mari rivali ai Politehnicii Timișoara, antrenorul Ionuț Popa, s-a stins din viață”

”Unul dintre cei mai mari rivali ai Politehnicii Timișoara, antrenorul Ionuț Popa, s-a stins din viață în dimineața zilei de joi. Avea 67 de ani și se lupta, de mai mult timp, cu mari probleme de sănătate, care l-au făcut să și renunțe, în primăvara anului trecut, la activitatea fotbalistică.

Născut la 17 aprilie 1953, în comuna timișeană Pesac, unde a copilărit cu Dănuț Lața, viitorul mijlocaș polist și longeviv președinte al AJF Timiș. Popa a evoluat la juniorii Politehnicii Timișoara, iar la seniori a jucat, printre altele, pentru Unirea Sânnicolau Mare, Vagonul Arad, Aurul Brad și Victoria Ineu.

Ca antrenor, s-a stabilit în Arad și și-a legat cariera de UTA, pe care a pregătit-o în mai multe perioade. Inclusiv în Liga I, unde a promovat-o în 2002. A fost un tehnician charismatic și un adevărat specialist al promovărilor în primul eșalon: a mai reușit acest lucru și cu FC Oradea, în 2003, și cu CS Mioveni, în 2011, și cu CSMS Iași, în 2012. Cel mai mult a activat, neîntrerupt, la Politehnica Iași, între 2004-2008, în Liga I. De altfel, în fosta capitală a Moldovei a fost și cel mai iubit.

Între 2016-2018 a condus pe ACS Poli, în prima ligă, și a salvat-o de la retrogradare, deși echipa a avut o penalizare de 14 puncte! Salvarea s-a produs în urma unui baraj cu UTA Bătrâna Doamnă. Cu ACS Poli a disputat și finala ultimei ediții a Cupei Ligii României, în 2017, an în care a calificat echipa și în semifinalele Cupei României! Ultima formație antrenată a fost UTA, iar ultimul meci în care a stat pe bancă a fost cel cu ACS Poli, învinsă cu 2-1, la Arad, la 9 martie 2019.

Dumnezeu să te odihnească, nea Popică”, a scris Politehnica Timișoara pe site-ul oficial.

FC Argeș: ”Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”

”Rămas bun, Ionuț Popa!

Clubul FC Argeș regretă dispariția prematură a antrenorului Ionuț Popa, decedat la vârsta de 67 de ani, după o grea suferință. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!. Dumnezeul să-l odihnească în pace!.

,,Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”
Ionuț Badea, antrenorul echipei noastre, este alături în aceste momente grele de familia antrenorului Ionuț Popa. Sincere condoleanțe familiei celui care a fost un om și un antrenor minunat. Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”, a scris FC Argeș pe pagina sa de Facebook.

Ripensia Timișoara: ”S-a stins din viață una dintre figurile reprezentative ale fotbalului din vestul țarii”

”S-a stins din viață una dintre figurile reprezentative ale fotbalului din vestul țarii, Ionuț Popa. Ripensia UVT regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”, a scris Ripensia Timișoara pe Facebook.

Farul Constanța: ”Clubul nostru își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a fostului antrenor Ionuț Popa!”

”🕯️ Clubul nostru își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a fostului antrenor Ionuț Popa!
🙏 Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Farul Constanța pe pagina sa de Facebook.

FRF: ”Federația Română de Fotbal regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei și apropiaților”

”Fostul fotbalist și antrenor Ionuț Popa s-a stins din viață joi, la vârsta de 67 de ani. Federația Română de Fotbal regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei și apropiaților. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris FRF pe pagina de Facebook.

LPF: ”Ionuț Popa, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc”

”Unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc, Ionuț Popa, a încetat din viață, la doar 67 de ani.
Fost jucător de reală valoare, Ionuț Popa s-a dovedit un antrenor de clasă, la FC Bihor, Jiul, Poli Iași, CS Mioveni, Poli Timișoara și UTA Arad.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris LPF pe site-ul oficial.

CFR Cluj: ”Ne exprimăm regretul și profunda tristețe”

”⚫ Clubul CFR 1907 Cluj își exprima regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a fostului antrenor Ionuț Popa!

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris CFR Cluj pe Facebook.

FCSB: ”Clubul nostru transmite condoleanțe familiei îndurerate”

”FCSB își exprimă regretul pentru dispariția fostului antrenor Ionuț Popa, care a plecat dintre noi în această dimineață, la vârsta de 67 de ani.

Clubul nostru transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris FCSB pe pagina sa de Facebook.

Universitatea Craiova: ”Clubul Universitatea Craiova transmite condoleanțe familiei îndurerate”

”⚫ Ionuț Popa a încetat astăzi din viață. Clubul Universitatea Craiova transmite condoleanțe familiei îndurerate”, a scris U Craiova pe Facebook.

”FC U” Craiova: ”Regretăm trecerea în neființă a antrenorului Ionuț Popa!”

”FC Universitatea Craiova 1948, regretă trecerea în neființă a antrenorului Ionuț Popa!

Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a scris U Craiova 1948 SA pe site-ul de socializare.

Dinamo: ”Fotbalul românesc l-a pierdut astăzi pe IONUȚ POPA”

”Fotbalul românesc l-a pierdut astăzi pe IONUȚ POPA.
Dinamo București își exprimă profunda tristețe și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Dinamo pe Facebook.

Viitorul: ”Transmitem sincere condoleanțe familiei acestuia și putere de a depăși acest moment dificil”

”❗FC Viitorul Constanța regretă trecerea în neființă a fostului antrenor Ionuț Popa, decedat la vârsta de 67 de ani ! Transmitem sincere condoleanțe familiei acestuia și putere de a depăși acest moment dificil !
Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Viitorul pe pagina sa de Facebook.

Gaz Metan Mediaș: ”Dorim să transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate”

”Clubul Gaz Metan Mediaș regretă trecerea în neființă a celui care a fost antrenorul Ionuț Popa, Acesta a decedat la vârsta de 67 de ani.

Ionuț Popa a venit de mai multe ori la Mediaș cu echipele pe care le-a condus, ultima dată cu Poli Timișoara în anul 2017.

Pe această cale dorim să transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Gaz Metan pe Facebook.

FC Hermannstadt: ”Odihnește-te în pace, nea Popică!”

”O veste tristă s-a așternut peste fotbalul românesc în această dimineață… Odihnește-te în pace, nea Popică! Condoleanțe familiei…”, a scris FC Hermannstadt la ea pe pagina de socializare.

FC Voluntari: ”Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”

”FC Voluntari își exprimă regretul privind dispariția dintre noi a lui Ionuț Popa.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate și celor apropiați!

Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, a scris FC Voluntari pe pagina sa de Facebook.

Academica Clinceni: ”Un tehnician care a schimbat destine în fotbalul românesc”

”🏴 Astăzi a încetat din viaţă antrenorul Ionuț Popa. Un tehnician care a schimbat destine în fotbalul românesc şi ale cărui declaraţii făceau deliciul presei.
Drum lin, Ionuţ Popa!”, a scris Academica Clinceni pe Facebook. (liga2prosport.ro)

 

 

Facebook Comments