Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen

by Adrian Pavel

După 11 ani de așteptare la poarta Schengen, după controverse, dileme, declarații și scenarii, România își joacă, din nou, cartea aderării. Mai exact, cererea de aderare la Spațiul Schengen a ajuns joi pe masa Consiliului Uniunii Europene pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI). Sunt lupte aprige în culise. În timp ce toate statele europene sunt de acord cu acest pas pentru țara noastră, Austria se opune vehement: „Nu există aprobare pentru extinderea cu Bulgaria și România”. Este invocat numărul de migranți ilegali care tranzitează România în mod ilegal și care pun în pericol siguranța comunitară. În cealaltă tabără, România strigă sus și tare: „Blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile căutate de Austria”. „Suntem hotărâți să mergem până la capăt”, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

UPDATE ORA 15.40:  – Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei

Potrivit unor surse de la Bruxelles, Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Consiliului JAI, de la Bruxelles.

Austria a votat împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care e cuplată cu România. Croația, în schimb, a fost primită, potrivit acelorași surse.

Facebook Comments