Austria prelungește durata controalelor la frontieră pentru Ungaria și Slovenia

by Andreea Radu

Austria va extinde controalele de frontieră pentru membrii UE, Ungaria și Slovenia, cel puțin până în noiembrie, informează duminică (7 aprilie) agenția austriacă de știri APA, citând o scrisoare din partea ministrului de interne al țării către Comisia Europeană.

În scrisoarea adresată Comisiei Europene, ministrul austriac de interne, Herbert Kickl, a citat un număr constant ridicat de imigranți ilegali și o „amenințare latentă a terorismului” legată de perspectiva revenirii luptătorilor din fostele fortărețe ale statului islamic din Siria și Irak.

Kickl, de la extrema dreapta Partidul Libertății, a declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de migranți reținuți de-a lungul așa-numitei căi balcanice spre Uniunea Europeană, a raportat APA.

Austria, Germania și alte țări din zona Schengen au introdus ceea ce urma să fie controale la frontierele de urgență în 2015, după ce peste un milion de refugiați și migranți au intrat în Europa.

În timp ce Comisia Europeană a solicitat soluții pentru remedierea deficiențelor la frontierele externe ale zonei și pentru restabilirea libertății de călătorie, șase țări din zonă, inclusiv Franța și Suedia, precum și Austria și Germania, au continuat extinderea controalelor privind amenințările la adresa securității și imigrației.

 

Foto: euractiv.com

Facebook Comments