„Aura” lui Bolojan începe să apună: unul dintre cei mai buni miniștri îl acuză de incultură și ură față de cultură

by Adrian Pavel

Ministrul Cseke Atilla, atac dur la Bolojan, acuzat de incultură și ură față de maghiari, scrie newsweek.ro.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, l-a atacat dur pe aliatul de la PNL, Ilie Bolojan, la o reuniune a UDMR Bihor. La această reuniune, Cseke Atilla a fost reales președintele organizației, cu 181 de voturi din 181.

În discursul ținut în fața organizației, ministrul Dezvoltării l-a acuzat pe Bolojan că nu are viziune, că este în război cu cultura și că urăște maghiarii.

“Ilie Bolojan acţionează pe baza unor cifre contabile simple, din ură faţă de maghiari – numărul angajaţilor vorbitori de limba maghiară a scăzut de la 24 la sută la 14 la sută – şi conform unui model administrativ greşit, care este străin de loc şi ţară”, a declarat Cseke, citat de Bihari Napló, preluat de ebihoreanul.ro.

În plus, demnitarul UDMR a susținut că Ilie Bolojan vrea să distrugă teatrul maghiar din Oradea.

“Masacrul vieţii culturale şi al sistemului instituţional poate fi simpatic pentru unii, dar cu siguranţă nu aduce o comunitate mai pregătită şi nu creează pace socială. Armata PNL-ului, a lui Bolojan, a intrat în război împotriva culturii şi nu poate ţine pasul cu ritmul profesiei, intelectualităţii şi comuinităţii sobre.

Este de datoria noastră, în consultare cu cei interesaţi, să le monitorizăm sensibilităţile şi prejudecăţile, să ajutăm la organizarea autoapărării, a luptelor, dacă este necesar, şi, sperăm, şi mai multă pace. La urma urmei, să fie clar pentru toată lumea: adevăratul obiectiv este eliminarea teatrului maghiar independent, celelalte sunt doar explicaţii, conversaţii”, a declarat Cseke.

 

Facebook Comments