Au început pomenile electorale! Primăria oferă gratuități la transport, pe care acum un an le-a refuzat

by Florian Popa

Primăria municipiului Arad a dat liber la pomenile electorale, în așteptarea europarlamentarelor și prezidențialelor din acest an. Marţi, 5 martie 2019, în sala ”Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ s-a organizat o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecție socială la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad.

Două propuneri au fost făcute cu această ocazie: prima dintre ele a fost de reducere a vârstei de acordare a gratuităţii pe mijloacele de transport în comun de la 70 de ani, cum este în forma actuală a proiectului,  la 65 de ani. A doua propunere a vizat donatorii de sânge care ar putea beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, pe durata unei luni de zile.

În forma actuală, proiectul  de hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecție socială la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad propune ca persoanele cu vârsta de peste 70 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, să beneficieze de gratuitate, ca de altfel şi pensionarii cu un venit lunar mai mic de 1200 RON. Pensionarii ale căror venituri depăşesc această sumă vor plăti jumătate din preţul abonamentului.

În plus, copiii preşcolari, elevii ciclului primar, gimnazial, liceal şi postliceal, care desfăşoară cursuri la zi şi au domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, vor călători gratuit pe mijloacele de transport în comun. Culmea e că opoziția a cerut încă de acum un an gratuitate pentru elevi, numai că primarul Gheorghe Falcă nu a dat curs acestor propuneri, pentru ca acum, în prag de campanie, brusc cei de la PNL să-și aducă aminte de elevi.

Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii publice precum şi  metodologia privind aplicarea acestor măsuri de protecţie socială vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad.

 

Facebook Comments