Au început lucrările la noua biserică din localitatea Călugăreni

by Andreea Radu

În urma demersurilor făcute de primarul Ioan Malița la nivelul guvernului, comunei Felnac i s-au acordat fonduri din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru a demara lucrările la noua biserică ortodoxă din localitatea Călugăreni.

„Suntem încântați să marcăm un moment deosebit în viața comunității noastre, o investiție semnificativă în spiritualitatea și identitatea noastră culturală. Cu sprijinul guvernamental, am început construcția unei noi biserici în Călugăreni. Deocamdată, am primit fonduri pentru a turna fundația în prima fază la nivelul solului, cu tot cu armătura de fier. Am avut acolo lucrări destule de grele, pentru că a trebuit să spargem vechea fundație, acolo unde vin paharele, care vor fi la o adâncime destul de mare. Dorim să finalizăm aceste lucrări până la sfârșitul anului, iar în 2024 vom solicita noi fonduri, ca să continuăm construcția“, a declarat primarul Malița.

Investiția în construcția bisericii evidențiază angajamentul autorităților locale pentru promovarea valorilor tradiționale și a coeziunii sociale. Primarul Malița a subliniat importanța bisericii în viața comunității: „Biserica nu este doar un lăcaș de cult, ci și un simbol al solidarității și unității noastre. Ea adună oamenii în jurul valorilor comune, oferind un spațiu sacru pentru rugăciune, reflecție și comuniune. Apreciem sprijinul generos al guvernului în realizarea acestui proiect de importanță majoră pentru Călugăreni“.

Facebook Comments