Au depăşit suta de puncte, în primul meci din campionat! FCC Baschet Arad s-a “antrenat” cu Rookies Oradea

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad a debutat în forţă în noua ediție de campionat, câştigând în această seară cu un categoric 101-30 disputa cu Rookies Oradea, din prima etapă a Ligii Naţionale. Se joacă la Satu Mare, într-unul din cele trei turnee ale startului de sezon, acolo unde „galben-albastrele” mai au de disputat două meciuri, contând pentru rundele doi şi trei. Echipa pregătită de sârbul Bogdan Bulj a etalat un echipament roz, iar până în final toate jucătoarele şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Modesta adversară de pe Criş a fost net inferioară, în special sub panouri, zonă unde pivoţii Aradului au făcut legea profitând de talia superioară. Hadzovic – Armanu, Fodor – Ardelean, Karakasevic a fost formula de start în prima partidă din acest campionat. FCC conducea după primul sfert cu 27-8, pentru ca la pauza mare conturile să fie deja încheiate, 48-20.

Toate jucătoarele, pe lista marcatoarelor

Scenariul s-a păstrat şi în partea a doua, când Bulj şi-a permis să ruleze tot lotul, o surpriză plăcută fiind junioara Rotariu, revenită după infectarea cu COVID. 71-25 arăta tabela la ultima pauză, pentru ca în final să fie depăşită chiar şi suta de puncte, cu un ultim coş reuşit de cipriota Akathiotou. S-a încheiat 101-30 și FCC Baschet Arad a făcut o încălzire bună pentru confruntările mult mai dificile care urmează la turneul din Sătmar. Ildiko Mîrne Nagy a fost coșghetera partidei şi nu departe de un „double-double”, cu 20 de puncte şi 9 recuperări. A urmat-o americanca Angela Beadle cu 19 puncte, iar Jefimija Karakasevic și Dora Ardelean au contribuit cu câte 17 puncte.

Mâine seară, derby cu gazda CSM Satu Mare

Au mai înscris pentru arădence: Veatriki Akathiotou 11 puncte, 7 pase decisive şi 8 intercepții, Ecaterina Armanu 6, Marta Fodor 5, Alexandra Rotariu 4 și căpitanul Brankica Hadzovic, 2 puncte şi 8 pase decisive. Pentru FCC Baschet Arad urmează, în weekend, adevăratele examene ale începutului de campionat. Sâmbătă, de la ora 19:30, „galben-albastrele” vor înfrunta gazda CSM Satu Mare, iar duminică Universitatea Cluj, de la ora 17, într-un meci revanşă după înfrângerea din Cupă, ce le-a costat prezenţa în Final Four.

 

Facebook Comments