Atletul Denis Both, triplu medaliat la Naţionalele de iarnă

by Sorin Haut

Atletul arădean Denis Both, cu dublă legitimare CS Municipal Arad – CS Universitatea Arad şi pregătit de profesorul Constantin Miclea, a obținut argintul la tineret şi bronzul în concursul seniorilor de aruncare a suliței, cu 70.09 metri. La disc, Both s-a clasat pe locul doi la tineret şi pe patru la seniori, cu rezultatul 50.14 metri.

Cele trei medalii obţinute la Campionatul Național de iarnă la aruncări lungi, întrecere consumată la începutul acestei săptămâni pe stadionul bucureştean „Iolanda Balaş Soter”, i-au adus atletului arădean selecţia în lotul care va reprezenta România la cea de-a 19-a ediție a Cupei Europei.

România va fi prezentă, la Cupa Europei, cu un număr de 12 atleți, opt la masculin și patru la feminin, Denis Both concurând la disc, în concursul tineretului. Un alt atlet arădean, Andrei Gag, sportiv născut la Bocsig, dar care reprezintă CSM București, va concura în proba de aruncarea greutății, categoria seniori.

Întrecerea continentală e programată în perioada 9-10 martie, la Samorin (Slovacia). Până atunci, Gag mai are Europenele de sală de la Glasgow (1-3 martie), el numărându-se printre cei 12 atleţi din lotul tricolor.

Facebook Comments