Atletul arădean Andrei Gag este în grafic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo!

by Rusu Flavius

Atletul arădean Andrei Gag, 29 de ani, originar din Bocsig, a fost descoperit şi format de profesorul Traian Magheru și, apoi, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Arad de antrenorul Ionel Oprea. La CSM Arad a crescut şi s-a remarcat, cunoscând şi primele succese, atât pe plan intern cât şi internaţional, pe lângă titlurile şi medaliile naţionale stând la loc de cinste titlul de vicecampion mondial de juniori la aruncarea discului, obţinut în 2010, dar şi podiumuri de top, bifate în cadrul probei de aruncare a greutăţii. Mai exact la Jocurile Mondiale Universitare, argint la Gwangju (Coreea de Sud), în 2015 și un bronz la Taipei, în Taiwan, doi ani mai târziu – performanţă care i-a adus titlul de cel mai bun sportiv al anului acordat de Federaţia Română de Atletism – plus un alt titlu de vicecampion al lumii, la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016!

Rezultate remarcabile, obţinute pentru CSM Arad

De asemenea, nu trebuie uitată participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, unde a ratat de puţin calificarea în finala probei, deşi a avut o aruncare identică cu a ultimului admis.  În acelaşi an, 2016 – în care mai cucerit medalia de aur la Cupa Europei de la Arad – era desemnat cel mai bun sportiv al Aradului, devenind deja, încă de la acea vreme, o certitudine a atletismului românesc. O jumătate de an mai târziu, în vara lui 2017, Gag se transfera la Clubul Sportiv Municipal București şi devenea component de bază al lotului naţional. El se pregăteşte alături de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din atletismul românesc, Ioan Zanfirache, cel care de şase ani l-a preluat pe arădean sub “aripa” sa.

Zanfirache: “Îl văd capabil de performanţe mari”

Obiectivul nostru principal îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor. Baremul e de 22.10 metri. Oricum stăm bine în clasamentul probei. Chiar și fără barem, primii 32 de sportivi din lume în clasamentul probei vor merge la Jocurile Olimpice. Andrei e pe locul 17. Am încheiat bine anul trecut, ceea ce ne dădea speranțe pentru 2020. Acum așteptăm concursurile internaționale, probabil prin august, septembrie, dar și competițiile organizate de Federația Română, Campionatele Naționale, Campionatele Internaționale, Campionatele Balcanice. Îl văd pe Andrei capabil de performanțe mari”, spune antrenorul său, Ioan Zanfirache, într-un interviu acordat pentru site-ul CSM Bucureşti.

 

Facebook Comments