Atleta ultramaratonistă Mara Guler, premiată de Federaţie

by Sorin Haut

Federația Română de Atletism și-a premiat, recent, laureații anului 2019 într-o gală găzduită de un hotel din București. În prezența a numeroase oficialități din lumea sportului și administrației locale, a numeroși campioni europeni, mondiali și olimpici, Federația Română de Atletism i-a pus în lumina reflectoarelor pe cei mai buni atleţi, antrenori, manageri de club, conducători de asociații județene și recordmeni care au performat în 2019.

Printre remarcaţi s-a numărat şi sportiva Mara Guler, legitimată la CS Universitatea Arad, premiată la categoria recordmeni în 2019. Atleta clubului universitar este o alergătoare de ultramaraton în vârstă de 42 de ani, medic de profesie. Ea deţine recordul naţional la 24 de ore de alergare: 229,2 kilometri.

În luna ianuarie a acestui an a doborât recordul naţional la 48 ore de alergare: 291 km. S-a întâmplat în cadrul Festivalului Internaţional de Ultramaraton de la Atena, în proba de 1000 de mile (1609 kilometri).

În dreptul Cristinei Simion, desemnată atleta anului trecut după titlul mondial la alergare montană, apare pe site-ul oficial al Federaţiei doar CSA Steaua. Pe parcursul anului 2019 a fost legitimată şi la CSU Arad, dar se pare că doar până în toamnă…

Altădată cu mult mai multe prezenţe în cadrul galei performerilor, Aradul a coborât mult ştacheta în ultimii ani. Nu doar că nu propune nici un sportiv în topul celor mai buni atleţi din 2019, dar nici măcar nu este inclus pe lista administraţiilor locale ce au sprijinit activitatea Federaţiei Române de Atletism.

Asta, deşi, avem un stadion Gloria destinat în special atletismului! (foto: aimx.ro)

 

Facebook Comments