Atenție, „dulăi“ liberali! Bulbuc și Cadar „mârâie“ la tot ce-i roșu

by Florian Popa

Despre ziariștii se spune că sunt câinii de pază ai societății. Dar avem și politicieni cu veleități de „câini de pază“ (punem ghilimele, să nu se simtă jigniți), de data asta mai mult ai partidului, deși la nivel declarativ, populist, ei reprezintă societatea, cetățeanul, orașul lor. Unii sunt „dulăi“ în toată firea, cum e cazul și la PNL Arad, unde Falcă și-a găsit doi apărători adevărați, cu pedigree, în persoana distinșilor domni Ionel Bulbuc, „câine de pază“ al municipiului Arad, și Răzvan Cadar, „câine de pază“ al județului Arad. Nu e persoană care să deschidă vreun subiect delicat despre Primăria Arad sau CJA, ca cei doi să nu iasă la atac, să rupă poarta partidului, nu alta. Noroc cu bunul Gheorghe Falcă, care-i ține departe de pradă, că altfel cine știe ce tragedie s-ar întâmpla.

Actorul Bulbuc, luat de Falcă de pe stradă (a se citi societatea civilă) și introdus în marele Partid Național Liberal, direct pe un loc eligibil pentru Consiliul Local Municipal Arad, joacă rolul vieții sale. A mai avut înainte un rol principal pe la o televiziune locală decedată, unde ne strica diminețile cu un fel de emisiune de divertisment, dar nimic nu se compară cu noua provocare a carierei de actor. Domnul Bulbuc sare la gâtul oricărui individ „roșu“ care îndrăznește să ridice ochii din pământ, prin urbea noastră. Îi ceartă pe pesediști că nu votează ilegalitățile de la CET, sare la deputatul roșu Adrian Todor care nu e de acord ca salubrizarea Aradului să meargă fără licitație la o firmă PNL, deși ulterior Prefectura a arătat că e o ilegalitate. Îi ceartă pe consilierii roșii că nu vor să preia Cetatea, deși săracii au votat protocolul cu Ministerul Apărării, doar că Falcă nu și-a îndeplinit obligațiile. Dacă același Todor are curajul să critice Primăria pentru că a pierdut banii europeni pentru reabilitarea Teatrului, imediat primește o mușcătură și o acuză că e împotriva culturii. Nu mai continuăm lista (în fruntea căreia dușman preferat e și ministrul Fifor), fiindcă e atât de lungă încât nici distinsul „dulău“ nu o mai știe.

La județ avem un „dulău“ special, cunoscut și ca „Fluierașul“. Nu doar pentru că este fluierat să se prezinte la partid, pentru a i se comunica prada, ci și pentru că e un fost arbitru. Domnul Cadar, despre care știm că n-ați auzit mare lucru, face și el tare rău când vede roșu. Mai ceva ca un taur la coridă. Să nu iasă cumva deputatul Tripa, tot roșu, să spună că drumurile din județ sunt pline de gropi, că imediat se supără „câinele de pază“ al județului Arad și-l trimite la plimbare, să mai citească despre cum e cu asfaltul, că așa trebuie să fie, cu gropi. Dacă iese Sulincean, consilier județean de stânga, să atragă atenția că CJA pierde banii pentru spitale, imediat intervine cel mai bun prieten al președintelui Cionca și „mârâie“ ceva de TelDrum și Dragnea. Să nu zici de fondurile europene pierdute de CJA, că ai de-a face cu „dulăul“ Cadar. Să nu comentezi de licitația anulată la deszăpeziri, tot de la CJA, că iar vine Cadar și te capsează. Să nu cumva să îndrăznești să ridici problema secțiilor mizerabile din spitale, că riști să te trezești direct la UPU, cu o asistentă care te tratează cu antirabic.

Noi, câinii de pază mai mici ai societății, nu putem să nu apreciem „dulăii“ din PNL Arad, care le știu pe toate, le explică tăios, ies la luptă cu neînfricare. Dar parcă ne-am dori ca pe lângă misia de „dulăi de pază“ ai Aradului, Primăriei, CJA, ai lui Falcă sau Cionca, să se ocupe puțin și de cea de consilieri, pentru care au fost aleși, fiind de altfel și plătiți. Or, de când au preluat funcția, n-am auzit de vreun proiect inițiat de cei doi, în schimb, am auzit doar de votul la comandă, fără să „mârâie“, dat de domnii Bulbuc și Cadar, în CLM și CJA, semn că cei doi s-ar putea să fie „dulăi“ doar pentru presă și public, iar în partid să fie niște „cățeluși ascultători“, care dau din „coadă“ când Falcă vine cu vreo idee. Sperăm ca cei doi să ne contrazică și să devină „dulăi“ și în CLM, respectiv CJA, să inițieze proiecte importante pentru Arad și arădeni, să ne arate că nu degeaba au fost aleși să ne reprezinte. Altfel, arădenii vor uita de ei peste patru ani, pe principiul „câinii latră, caravana trece“.

Facebook Comments