Atentatele din 11 septembrie. 21 de ani de la atacurile sângeroase din SUA, când 19 teroriști au deturnat patru avioane

by Andreea Radu

Astăzi, 11 septembrie, SUA comemorează 21 de ani de la sângeroasele atacuri teroriste comise asupra turnurilor gemene de la World Trade Center și clădirii Pentagonului.
Pe data de 11 septembrie 2001, patru atacuri sinucigașe comise de membrii rețelei teroriste Al-Qaida lăsau în urmă aproape 3000 de morți, o țară cutremurată și o planetă total schimbată.
În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, nouăsprezece terorişti au deturnat patru avioane comerciale care se deplasau către San Francisco şi Los Angeles de la Boston, Newark, şi Washington D.C, iar atacurile teroriste coordonate s-au desfășurat cu o viteză de coșma, scrie antena3.ro.
La 8:46 AM, avionul care efectua zborul American Airlines numărul 11 a lovit în plin Turnul de Nord al World Trade Center din New York.
La 9:03 AM, zborul United Airlines numărul 175 care a lovit Turnul de Sud al World Trade Center.
La ora 9:37 AM un alt grup de terorişti a condus zborul American Airlines numărul 77 în cădirea Pentagonului.
La 10:03 AM, Un al patrulea zbor, United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune că a fost Capitoliul sau Casa Albă, s-a prăbuşit lângă localitatea Shanksville, Pennsylvania, după ce pasagerii au intrat în luptă cu teroriştii.
Trei clădiri din Complexul World Trade Center s-au prăbuşit în urma avariilor structurale suferite în ziua atacurilor.
Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbuşit aproximativ la ora 9:59 AM, după ce a ars timp de 56 de minute într-un incendiu cauzat de impactul cu avionul ce efectua zborul United Airlines 175.
Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbuşit la ora 10:28 AM, după ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prăbuşirea turnului de nord, resturile clădirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă şi mai mult de incendii, şi clădirea s-a prăbuşit mai târziu în acea zi, la ora 5:20 PM.
După ora 13 (13,04), Louisiana (sud) George W. Bush este evacuat la baza aeriana de la Barksdale. Președintele era apoi transferat la baza aeriana Offutt, din Nebraska (centru), înainte de a reveni la Washington, în cursul serii.
Seara, la 20:30, George W. Bush se adresează americanilor si denunță “acte teroriste deliberate“. El promite sa găsească vinovații și subliniază ca Washington-ul nu va face nicio diferență intre teroriști si cei care ii găzduiesc.

Facebook Comments