ASTRA VAGOANE II INTOARCE SERVICIUL PRIMARULUI SI NE ARATA TRAMVAIELE IN PLINA CAMPANIE

by Cosmin Mihuta

Astra Vagoane Călători a semnat, în această vară, un contract cu Primăria Arad prin care va livra șase tramvaie Imperio către municipalitate. Despre licitaia cu pricina, presa liberă, la acea oră, între timp cumpărată, tocmai pentru a tăcea pe acest subiect, a scris pe larg, numind cu un an înainte câştigătorul licitației: adică Astra Vagoane Călători, cea care de ani de zile îi pune lui Gheorghe Falcă la dispoziţie trustul de presă, unde este pupat de dimineaţa până seara. Nu spunem unde, fiindcă cititorii noştri, inteligenţi, ştiu foarte bine. Iar dacă au pupat, cei de la Astra Călători meritau să fie răsplătiți.

În contractul semnat în luna iunie, după făcătura numită licitaţie, scrie că primul tramvai va fi livrat în 33 de săptămâni, următoarele cinci trebuind să fie livrate în 42 de săptămâni. Deci, primul tramvai ar fi trebuit livrat undeva în ianuarie 2015. Numai că, între timp, partidul partenerului Gheorghe Falcă stă extrem de prost în sondaje, astfel că e nevoie de o mână de ajutor. Şi cum să nu-l ajute cei de la Astra Călători pe Falcă, când ei au pierdut toate licitaţiile până la cea de la Arad, fiindcă tramvaiul lor nu circula nicăieri? Cum să nu sari în apărarea celui care te-a băgat pe piață, cum se spune?

Astfel că cele două părți prietene au pus la cale scoaterea tramvaielor în probe prin Arad, pentru ziua de joi, 30 octombrie, cu trei zile înainte de alegeri. Vai, ce coincidență. Sigur, probele vor dura câteva săptămâni, dar era nevoie ca ele să apară în oraș înaintea alegerilor, să le arătăm cetățenilor, să vadă ce primar harnic au și ce mijloace moderne de transport îi așteaptă în viitor. Te apucă și greața când vezi astfel de tertipuri ieftine, din bani publici, menite să contribuie la campania electorală și așa opulentă a celor de la PDL Arad.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments